Најновије

ЦЕО СВЕТ ЈЕ ЧЕКАО ЊЕГОВУ ОДЛУКУ: Путин пред руском Думом: Рекао историјско не!

Путин је у годишњем обраћању о стању нације пред руском Думом рекао да се он слаже са актуленим Уставом који брани више од два узастопна председничка мандата и да га неће мењати.

Владимир Путин (Фото: kremlin. ru)

- Знам да у нашем друштву постоје размишљања о одредби да једна особа не може остати на месту председника више од два мандата заредом. Не мислим да је то нешто важно, али слажем се са овом одредбом - рекао је Путин.

Руски председник победио је на поновном избору за други узастопни мандат на месту председника 2018. године, а следец́и председнички избори требало би да буду одржани у марту 2024. године.

С друге стране Путин је позвао на референдум о амандманима Устава у вези са двојним држављанством званичника.

Говорећи пред највишим званичницима и законодавцима, Путин је рекао да власти морају да учине више како би охрабриле нова рођења и подржале младе породице.

Нагласио је да ниски приходи и даље представљају кључну препреку повећању становништва. Руско становништво тренутно износи око 147 милиона. Руски лидер да се нација тренутно суочава с последицама постсовјетског економског слома који је резултирао стрмим падом нових рођења.

- У Русији данас живи скоро 147 милиона људи, али је земља ушла у веома тежак демографски период јер стопа наталитета поново опада - упозорио је руски председник.

Путин је напоменуо да је, према прелиминарним проценама, укупна стопа наталитета у 2019. години била 1.5, и поручио да то није довољно за Русијиу. Он је оценио да ниска примања већине домаћистава са децом директно прете демографској будућности Русије.

Прочитајте ОВДЕ    ко је амерички савезник из сенке кога ни Пентагон...

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА