Најновије

ОБЈАВЉЕН СНИМАК ПОГОТКА ИРАНСКЕ РАКЕТЕ! "Боинг" запалио један пројектил, за њим моментално испаљен и други (ВИДЕО)

Амерички лист „Њујорк тајмс“ објавио је снимак на којем се види како иранске противваздухопловне снаге испаљују две ракете на украјински авион „боинг 737“, који се недавно срушио код Техерана.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Судећи према снимку, на украјински авион је прво испаљена једна ракета, међутим након 30-ак секунди испаљена је још једна.

Након што је и друга ракета погодила мету, авион се налазио у ваздуху још око 60-ак секунди, након чега се запалио и почео да пада.

Лист наводи и да је овај видео један неименовани корисник друштвених мрежа из Ирана окачио на „Јутјуб“ 14. јануара. Снимак је направљен камером која је била монтирана на крову зграде недалеко од села Бидкане, у предграђу Техерана.

Потом је „Ројтерс“, позивајући се на иранске медије, саопштио да су припадници Корупса чувара исламске револуције ухапсиле аутора овог видеа, а власти обећале да ће спровести пуну истрагу.

Подсетимо, авион „Међународних авиолинија Украјине“, који је из Техерана летео за Кијев, срушио се убрзо након полетања са аеродрома у Техерану 8. јануара ујутру. Погинули су сви путници и чланови посаде, укупно 176 људи: 167 путника из Ирана, Украјине, Канаде, Немачке, Шведске и Авганистана, и девет чланова посаде.

У суботу 11. јануара иранска војска саопштила да је украјински „боинг“ оборен случајно, а да је крив људски фактор: авион је пролетео близу војног објекта Ирана и погрешно је виђен као „непријатељска мета“ — крстарећа ракета. Иран је напоменуо да је очекивао напад САД, због чега су системи за противваздушну одбрану земље били у пуној борбеној готовости.

Ако САД уради само један погрешан корак, ирански сајбер-напади ће постати незаустављиви! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА