Најновије

ПАЛА ОДЛУКА У ДУМИ: "Да", одговорио је Мишустин!

Посланичка група владајуће странке Уједињена Русија у Државној думи једногласно је пред заседање подржала кандидатуру Михаила Мишустина за премијера.

Мишустин и Путин (Фото: kremlin. ru)

Ово је реекао је за агенцију Тасс један од учесника састанка.

Очекује се да се Мишустин током дана састане са члановима три остале парламентарне групе.

Државна дума одржаће данас пленарну седницу на којој ће размотрити предлог предсдника државе Владимира Путина да Мишустин буде нови премијер Русије.

Како је јуче изјавио председавајући доњег дома парламента Вјачеслав Володин, сви посланици доњег дома руског парламента имаће прилику да постављају питања Мишустину пре пленарне седнице.

"Да", одговорио је Мишустин када су га новинари питали да ли је спреман да почне да ради, али је и додао да је јако „уморан јер није спавао целу ноћ“.

Руски председник Владимир Путин предложио је јуче Мишустина (53) за новог премијера, након што је Дмитриј Медведев распустио руску владу.

Оставка Медведева уследила је након што је Путин предложио измену руског устава, која би донела повећање овлашћења парламента и владе.

Најавио кардиналне измене у руској Влади

Кандидат за новог премијера Русије Михаил Мишустин обећао је кардиналне измене у руској Влади, иако није прецизирао о каквим конкретним сменама министара ће бити речи.

Према речима посланика руске Думе Алексеја Корнијенка, поред измена у редовима министара Мишустин је најавио и да ће променити структуру Владе.

Корнијенко је присуствовао састанку Мишустина са представницима Комунистичке партије Руске Федерације (КПРФ), једне од три присутне странке доњем дому руског парламента.

Иначе, председник КПРФ Генадиј Зјуганов рекао је да његова партија не може да подржи кандидатуру Мишустина јер нико до сада није упознат ни са предлогом новог састава руске Владе, као ни са њеним програмом.

Мишустин се састао и са представницима ЛДПР, а како су пренели медији, већина посланика те руске странке подржаће кандидатуру новог руског премијера.

"Он је стручњак, због чега ћемо и подржати Мишустина", рекао је председник ЛДПР Владимир Жириновски.

Прочитајте ОВДЕ  какве то бомбе неће видети Амери.

Извор: Танјуг/rs. sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА