Најновије

СТУДЕНТИ ПОЗИВАЈУ ГРАЂАНЕ, НЕ ДАЈУ СВЕТИЊЕ: Протест подршке српском народу и СПЦ у Црној Гори у петак испред цркве Светог Марка

Студентски клуб Правног факултета, студенти Универзитета у Београду и друге студентске организације позвале су све грађане на протест подршке српском народу и Српској православној цркви у Црној Гори.

Протест студената у Београду поводом усвајања Закона о слободи вероисповести (Фото: Јутјуб)

Протест ће бити одржан у петак, 17. јануара у 18 часова на платоу испред цркве Светог Марка уз благослов патријарха Иринеја.

На скупу ће говорити: Милан Кнежевић, посланик из Црне Горе, Бранко Ракић, професор на Правном факултету, Бранимир Нешић, директор издавачке куће Катена мунди, Жељко Чуровић, удружење “Савез Срба из Црне Горе”, Часлав Копривица, професор на ФПН-у, Чедомир Антић, професор на Филозофском факултету, Немања Вучковић, председник Студентског клуба Правног факултета и студенти Универзитета у Београду.

Уметнички програм изводе гуслар Вукојица Сандић и музички састав “Косовски божури”.

Након скупа организована је шетња до Саборне цркве где ће се од 20 часова служити молебан подршке српском народу и Српској православној цркви у Црној Гори.

Молебани и протести већ неколико недеља трају широм Србије и Црне Горе. Ови протести су уследили пошто је Скуштина ЦГ усвојила Закон о слободи вероисповести, који представља удар на српске светиње у ЦГ.

Прочитајте ОВДЕ шта црногорске власти траже од СПЦ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА