Најновије

ТРАМП ЈЕ КРИВ ЗА СВЕ! Конгрес тражи да Помпео сведочи о убиству Сулејманија

Одбор за спољне послове Представничког дома Конгреса САД упутио је државном секретару Мајку Помпеу обавезујући позив на саслушање како би пружио информације у вези с наредбом председника Доналда Трампа да се у Ираку убије високи ирански генерал.

Мајк Помпео (Фото: Јутјуб)

Председавајући Одбора, демократа Елиот Енгел, изјавио је да је јавно саслушање Помпеа заказао за 29. јануар.

"Сматрам да је Ваше сведочење изузетно важно и спреман сам да искористим сва легална средства како бих обезбедио ваше присуство", написао је Енгел у писму Помпеу.

Одбор Представничког дома за спољне послове, у коме демократе имају већину, саопштио је да је позвао Помпеа да сведочи, пошто је више чланова Конгреса, укључујући и неке Трампове републиканце, тражило од админситрације више информација о убиству нападом дрона иранског генерала Касема Сулејманија у Ираку.

Ово је други пут овог месеца да Одбор позива Помпеа да сведочи. Прво саслушање било је заказано за 14. јануара, али се државни секретар није појавио.

Ројтерс подсећа да би независно од почетка суђења за опозив Трампа, Сенат могао већ следеће недеље да се изјасни о резолуцији којом би председник био онемогућен да предузима војне акције против Ирана без одобрења Конгреса.

Прочитајте ОВДЕ шта је Ајатолах Али Хамнеи поручио Американцима.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА