Најновије

ХЕЗБОЛАХ ЖИГОСАН! После Америке и Британија им накачила ову етикету!

Уред британске Благајне за спровођење санкција (ОФСИ) одредио је Хезболах за терористичку организацију, објављено је у петак.

Хезболах (Фото: Јутјуб)

Оправдање за именовање организације са седиштем у Либану наведено је по Закону о замрзавању терористичке имовине (ТАФА), при чему ће имовина групе бити замрзнута од четвртка, написао је ОФСИ.

Промене општег обавештење о коначном одређивању тероризма и финансирања тероризма предузете су пошто је Ризница њеног Величанства одредила само Хезболахово војно крило за замрзавање имовине према закону британске владе.

Хезболах, основан 1982. године, амерички званичници су јула прошле године означили као терористичку организацију под Извршном наредбом 13224.

Сигал Манделкер, подсекретар Министарства финансија САД за тероризам и финансијске обавештајне податке, оптужио је Хезболах у јулу прошле године да је користио "оперативце у парламенту Либана" у корист групе, поред подстицања "иранских малигних активности".

Вест долази након што је почетком јануара у близини међународног аеродрома Багдад на Касема Сулејманија и вођа ирачке шиитске милиције Абу Махди Мухандис уследио атентан након претходних оптужби из Вашингтона да су ирачке трупе Катаиб Хезболах напале САД војну база у Киркуку.

Председник Трамп тврдио је да је Сулејмани, за кога је сматрао да је „лично одговоран за неке апсолутно најгоре злочине“, „обучавао„ терористичке војске, укључујући Хезболах “и циљао цивиле, између осталих.

Пре атентата, америчке снаге започеле су ударе на снаге Хезболаха у Ираку и Сирији, убивши десетине бораца, што је довело до протеста испред америчке амбасаде у Багдаду 31. децембра.

Како је прошао сусрет очи у очи руских и америчких војника сазнајте ОВДЕ.

 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА