Најновије

СРБИ У СТРАХУ: Нови напад на Православне богомоље у Сарајеву!

Материјална штета није велика, али јесте узнемиреност православних парохијана којих је све мање у главном граду Босне и Херцеговине.

Храм Светог Саве, Блажуј (Фото: Јутјуб)

Три дана после провале и пљачке Храма Светог Саве у сарајевском наељу Блажуј уочи Православне нове године, оскрнављен је и комплекс цркве Светих апостола Петра и Павла у насељу Осеник.

Док је полиција тражила непознате пљачкаше Храма у Блажују, догодила се провала и у црквени комплекс у Осеник, ни двадесет километара даље, преноси РТРС.

На црквеном дому разваљена су врата, однет је део ситног инвентара, а просторије испретуране.

- Као људи хришћани заиста смо узнемирени и потресени. Пред велике хришћанске празнике Крстовдан и Богојављење и када дочекујемо празник Светог Јована Крститеља, ми смо опет у проблему. Опет имамо вандале, опет имамо провале - каже Дарко Даниловић, парох блажујски и администратор пазарићки.

Изграђен у 19. веку, Храм Светих апостола Петра и Павла у протеклом рату је рушен, а 2007. почели су са обновом богомоље.

Ова православна богомоља као и готово све у сарајевској котлини била је често мета напада и скрнављења - паљена су јој врата, разбијана стакла, уништаван олтар.

Душан Шеховац, председник Удружења "Истина и правда", каже да оваквим игнорантским односом полиције и власти у Сарајеву само руше БиХ, врше дезинтеграцију Босне и Херцењговине, повећавају међуетничку дистанцу.

Милов распоп прети ратом и тврди да је Србија извршила геноцид у Црној Гори! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА