Најновије

АМЕРИЧКИ АРХИЕПИСКОП ВАСЕЉЕНСКЕ ПАТРИЈАРШИЈЕ ПОМПЕУ: У Црној Гори се крше права православаца!

Архиепископ амерички Васељенске патријаршије Елпидофор упутио је писмо државном секретару САД Мајклу Помпеу у којем га упозорава на кршење људских и верских права православних хришћана у Црној Гори, а поводом усвајања спорног Закона о слободи вероисповести.

Мајк Помпео (Фото: Јутјуб)

У писму које је на сајту објавила Митрополија црногорско-приморска Српске православне цркве (СПЦ), архиепископ је навео да као председник Сабора канонских православних епископа у САД изражава "посебну забринутост православних хришћана наше земље, за нашу браћу и сестре у Црној Гори, који подносе нарушавање верских слобода". 

"Чини се да имплементација овог закона подразумева средство за конфискацију црквених некретнина изграђених пре 1918, а којима недостаје формална документација о поседовању. Наша браћа и сестре у Православној цркви у Црној Гору директно су погођена овим мерама које прете осамстогодишњем континуираном духовном присуству и културном наслеђу. Дубоко сам забринут због све израженијих тензија у црногорском друштву, у време док православни хришћани настављају са својим мирним протестима у напору да заштите своје светиње," навео је Елпидофор. 

Он је позвао Помпеа да "заштити православне хришћане у Црној Гори, а против било којег облика кршења њихових људских и верских права".

"У потпуности Вас подржавам у вашем вођству међународних дипломатских приступа у постизању правичних решења, како у овој ситуацији, тако и у другим ситуацијама које укључују верске слободе широм света", написао је архиепископ у писму америчком државном секретару.

Прочитајте ОВДЕ   шта је Медведев рекао о својој оставци.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА