Најновије

"БОЈКОТ БЕСМИСЛЕН ОД ПОЧЕТКА ДО КРАЈА!" Мићуновић на супротној страни од опозиције?

Посланик и један од оснивача Демократске странке Драгољуб Мићуновић сматра да је бојкот избора безмислен и да би једино могао да делегитимише изборе ако на њих не би изашло 50 одсто бирача, што се, како је додао, неће десити.

Драгољуб Мићуновић (Фото: Јутјуб)

- Бојкот остаје бесмислен од почетка до краја. Он је пасиван и има опасну црту. Ако не учествујете на изборима, ви сте ван легалних интитуција, где је кључан парламент - каже Мићуновић у интервјуу за "Блиц".

Он додаје да се бојкотом избора прави и напетост у друштву, кроз покушаје да се ванпарламентарним средствима, уз грађанску непослушност, конфликте и демонстрације, угрожава власт.

Тиме се, како напомиње, оставља простор за репресију власти и заоштреност унутар друштва, што није добро и не зна се куда води.

Он истиче да је прича о делегитимисању избора потпуно бесмислена и да би бојкот могао да их делегитимише једино када на изборе на пролеће не би изашло 50 процената гласача.

- Видели смо у Албанији: није изашло 70 одсто бирача, па ништа. Ви сад имате ситуацију да по том основу можете да делегитимишете колико хоћете постојећих влада, где на изборе није изашло 50 одсто бирача. Онда узмете 50 одсто од тог броја и влада се фактички са 20-25 одсто подршке. Која је то легитимација ако ћемо озбиљно да третирамо грађанина - упитао је Мићуновић.

Мићуновић је оценио да се због прича са смањењем цензуса мењају околности, али и да и без обзира на то не верује да ће опозиција сада одустати од бојкота избора.

Вучић спрема чистку у Влади Србије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА