Најновије

ЂУРИЋ: Бићемо несаломиви бедем док год смо јединствени

"Српски народ на Косову и Метохији ће се и у времену пред нама држати чврсто и бити несаломиви бедем док год наступа одлучно и уједињено", изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић у новогодишњем интервјуу за телевизију "Мост" из Звечана.

Ђурић (Фото: kim.gov.rs)

Србија ће, како је истакао, осим што ће наставити да се бори за мир и да гарантује безбедност нашег народа у покрајини, у 2020. години концентрисати и на то да сваком свом грађанину у невољи помогне на најконкретнији начин.

- Не може да се догоди да из медија сазнајемо да шесточлане породице живе у кућама које се урушавају и да бебе живе под истим кровом са домаћим животињама, да људи дочекују празнике, а да немају да дају хлеба и млека својој деци - рекао је Ђурић, објаснивши да је политичким представницима Срба са КиМ и руководиоцима центара за социјални рад дат јасан и кратак рок да допру до сваког грађанина.

Ко није спреман да ради, тај више неће бити на свом месту од краја јануара или почетка фебруара, поручио је Ђурић.

- Ако у датом року не будемо видели да су почели да решавају конкретне проблеме грађан, онда ће почетком фебруара уследити њихове смене, и не интересује ме ко којој фракцији припада - упозорио је директор Канцеларије за КиМ.

У овој години ће, како је прецизирао, један од приоритета бити и очување безбедности наших људи на КиМ и мира, а председник Александар Вучић, према Ђурићевим речима, гарантује, не само својом функцијом, већ и својом личношћу, душом и на сваки други начин, безбедност српског народа.

Као један од највећих изазова у 2019. години Ђурић је навео напад на слободе српског народа, што се огледа, између осталог, у великом броју монтираних процеса који се воде да би се окривили Срби и Србија.

- Србима хоће да ставе фластер на уста и да им забране да говоре и мисле и зато се суди Ивану Тодосијевићу, да би се Срби застрашили, да би се написала нова историја, да би српска деца учила како је њихова УЧК (ОВК) епопеја била славна и ослободилачка. То је неслобода и недемократија, и супротно од свега онога што прокламују њихови политички лидери - објаснио је Ђурић.

Како је истакао, донета је одлука да је слобода Ивана Тодосијевића црвена линија, и ако буде доведена у питање, Срби неће учествовати ни у једној институцији под надлежношћу Приштине.

- Ми ћемо прво да дамо плате у српским институцијама да људи не би остали без посла, а онда да им лепо кажемо да изађу из приштинских институција, па нека се они играју џаве, али без Срба. Срби ће наставити да имају своје институције и свој систем. У безбедност тих институција и система немојте да дирате, осим ако не желите да имате обнову сукоба, а нисам сигуран да вам је то паметно, јер ово није 1999. година - упозорио је Ђурић.

Биће још земаља које ће повући признање Косова. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА