Најновије

ГДЕ СТЕ ПОШЛИ?! Џихадисти поново напали САА у Идлибу, а онда их је сиријска војска потпуно разбила!

Припадници терористичке групе Хаџат Тахрир ал-Шам и њихових савезника напали су положаје Сиријске арапске армије (САА) у провинцији Идлиб.

Припадници САА (Фото: Јутјуб)

Терористичка група је напала град Ал-Тах, који је један од највећих урбаних центара на југоистоку Идлиба. Сиријска војска је ослободила овај град пре месец дана,

Како су пренели медији блиски џихадистима, двојица бомбаша самоубица су у одвојеним акцијама извели напад на град како би ослабили одбрану и омогућили терористи да уђу у Ал-Тах.

Међутим, припадници САА су осујетили овај напад, ликвидирали непријатеља и осујетили њихов план.

Борци Хаџата Тахрира ал-Шама су прошле недеље покренули сличан напад на Ал-Тах и Јарјаназ, али је САА одбила напад у року од неколико сати. Терористичка група је том приликом доживела тешке губитке, а више од 30 џихадиста је убијено или рањено.

Један војни извор је пренео да САА не жели да трпи непријатељске провокације и да је спремна да крене у велику копнену офанзиву на Идлиб како би ову област у потпуности ослободила од непријатеља.

Такође, наводи се да је у источном делу Идлиба дошло до размене ватре између сиријских и турских снага око осматрачког места Мар Хатхат. Турске снаге су потом гранатирале положаје САА око Јарјаназа, а сиријска војска је нападнута и са осматрачнице у Сарману. САА је узвратила на ове нападе, а нема још информација о евентуалним жртвама.

Прочитајте ОВДЕ како су се провели терористи када су напали САА у Идлибу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА