Најновије

НОВЕ ВЛАДЕ НИ НА ВИДИКУ! Мустафа поручио Куртију: ДСК не одустаје од својих захтева за коалицију са Самоопредељењем

Демократски савез Косова (ДСК) не одустаје од својих захтева које је првобитно поставио као услов за закључивање коалиционог споразума са Покретом Самоопредељење.

Аљбин Курти (Фото: Јутјуб)

Након избора потпредседника Самоопредељења Глаука Коњуфце за председника тзв. Скупштине Косова, да би ДСК формирао коалицију са Самоопредељењем, мора да врати место председника парламента, као и да да гаранцију за место председника Косова, изјавио је неименовани извор из ДСК и додао да ће на састанку Председништва ДСК и парламентарне групе у понедељак 6. јануара то бити став те странке.

ДСК је поручио након конститутивне седнице и избора председника Скупштине из Самоопредељења, да је то место требало да припадне њима, као што је то прописано тзв. Уставом Косова.

"Ми смо урадили свој посао, деблокирали смо процес, упркос томе што нисмо дали сагласност или били обавештени да ће Самоопредељење предложити свог кандидата за председника Скупштине, а требало је да добијемо то место према коалиционом споразуму", истакао је лидер ДСК Иса Мустафа.

Такође, Самоопредељење размишља да понуди ДСК додатно министарство, уместо места председника Парламента, поделивши тако министарства 6 на 4 до избора председника тзв. Косова.

Међутим, из ДСК су поручили да неће прихватити такву понуду. ДСК није променила став ни о Министарству унутрашњих послова, сматрајући да би то министрарство требало да припадне њима, наводи се у тексту.

ДСК је заказао два састанка за понедељак 6. јануара, састанак Председништва у 9 часова и састанак парламентарне групе заказан за 13 часова, два часа пре консултативног састанка лидера Самоопредељења Аљбина Куртија и председника Косова Хашима Тачија.

Прочитајте ОВДЕ исповест праунука војводе Мишића.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА