Најновије

СЕЈУ СМРТ ПО СИРИЈИ: Џихадисти добили на поклон амбулантна кола, па од њега направили борбено оклопно возило (ФОТО/ВИДЕО)

Припадници терористичке групе Хаџат Тахрир ал-Шам, која је блиско повезана са Ал-Каидом, претворили су возило Хитне помоћи у борбено оклопно возило.

Терористи од возила Хитне помоћи направили борбено возило (Фото: Јутјуб)

Једна хуманитарна данска организација поклонила је возило Хитне помоћи са свом опремом сиријским опозиционим активистима 2013. године.

Међутим, ово возило је доспело у руке групе џихадиста, који контролишу велики део Идлиба.

На друштвеним мрежама појавила се и унутрашњост некадашњег возила Хитне помоћи. Припадници Хаџата Тахрира ал-Шама су уклонили сву медицинску опрему, а онда су у возило убацили две радио станице са комуникационим системима.

Такође, ово возило је сада опремљено са борбеним системима, а како преносе извори са линије фронта оно служи као борбено оклопно возило који је опремљено комуникационим системима.

Међутим, терористи су задржали спољни изглед возила како би се заштили од руских и сиријских ратних авиона, који је бомбардују медицинска возила.

Локални медији подсећају да терористи и овог пута злоупотребљавају хуманитарну помоћ, као и да користе цивиле као људске штитове.

Прочитајте ОВДЕ како су џихадисти прошли у Идлибу када су напали САА.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА