Најновије

ТРАМП СЕ НЕ ПРЕДАЈЕ! ОДБРУСИО ДЕМОКРАТАМА: "Доказали су да нисам учинио ништа лоше"

Амерички председник Доналд Трамп одбацио је оптужбе из Представничког дома, који је под контролом демократа, у вези са његовим опозивом и описао их као противне Уставу, уз напомену да морају бити одбачене.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

“Сенат треба брзо да одбије ове мањкаве чланове о опозиву и ослободи председника”, наводи се у Трамповом сажетку поднесеном уочи почетка суђења у Сенату.

Трамп, четврти амерички председник који се суочава са могућношћу да буде смењен, оптужен је за злоупотребу положаја јер је затражио од Украјине да покрене истрагу о његовом политичком супарнику Джозефу Бајдену, те да је ометао истрагу Конгреса.

У сажетку се наводи да теорија демократа из Представничког дома о злоупотреби положаја није прекршај који подразумева опозив.

Одбијена је и оптужба о ометању истраге Конгреса као неозбиљна и опасна, уз напомену да је председник искористио своје законско право да се одупре захтевима Конгреса за информацијама.

Трамп је оптужио демократе да воде намештен процес и рекао да су они успели да докажу да председник није учинио ништа лоше.

Мало је вероватно да ће Сенат, који контролишу републиканци, сменити Трампа, али је њему потребно да ограничи политичку штету уочи избора у новембру, на којима ће покушати да освоји други мандат.

Трампов правни тим тврди да је он био унутар уставих овлаштења када је прошле године затражио од украјинског председника Владимира Зеленског истрагу о Бјадену и његовом сину Хантеру у оквиру, како тврди Трамп, акције против корупције.

Бајденови тврде да нису прекршили закон.

Прочитајте ОВДЕ како Владимир Путин побеђује на свим пољима.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА