Најновије

ПОЗОРИШТЕ ЗА МЛАДЕ: Нове представе за тинејџере у Дому омладине Београда

Дом омладине Београда и Студио Центар и у 2020. години настављају са успешном реализацијом позоришног репертоара за младу публику, који је започет у пролеће 2017. године.

Плакат за "Деведесете у крају" (Фото: Дом омладине)

Током првих месеци 2020. године, овај јединствени позоришни репертоар биће богатији за два нова наслова: „ЕПСКА ФАНТАСТИКА“, по оригиналном тексту Ђорђа Косића (28. и 29.1.) и „ДЕВЕДЕСЕТЕ У КРАЈУ“, по истоименом хит тинејџ роману Јоване Ристић (26. и 27.2.).

У марту и априлу месецу вас очекују и већ добро познати стари наслови: „ДЕЦА НА ИНТЕРНЕТУ 2“, „ДНЕВНИК АНЕ ФРАНК“, „БОРИЛАЧКИ КЛУБ“, и „35 КАЛОРИЈА БЕЗ ШЕЋЕРА“ као и репризе поменутих нових представа. Поред Велике сале и сале Американа, у којима су се до сада одржавале представе, од ове године активираћемо и простор Клуба Дома омладине који ће допринети интимнијем и јачем доживљају одређеним позоришним програмима.

До краја сезоне Дом омладине Београда и Студио Центар ће поред играња позоришних представа за младу публику, организовати и трибине након извођења већине представа, односно разговоре са публиком на тему којима се представе баве, што се и до сада показало као добар модел разјашњавања осетљивих питања младој публици. Публика је посебно била задовољна тим сегментом програма, јер се тако младима не оставља простор за погрешно тумачење појединих поступака, ликова и сцена у представама, док са друге стране млади имају прилику директно да разговарају са актерима представе и поставе им питања која желе.

Улазнице за све представе су у продаји на свим продајним местима Тикет Вижна, као и путем сајта: www. tickets.rs по цени од 500 динара. За групне и школске посете обезбеђен је додатни попуст, а информације о попустима доступне су преко Студија Центар.

Након три године успешне сарадње, Дом омладине Београда и Студио Центар реализовали су 4 позоришне премијере, а одиграно је 54 представа уз укупну посету од око 10.500 гледалаца! У новембру прошле године, у заједничкој организацији, одржан је и први фестивал едукативних позоришних представа за младу публику Ангажман Фест који је у пет дана посетило око 1.500 гледалаца.

Дом омладине Београда и Студио Центар овим програмима желе да младим људима у Београду пруже једно ново и јединствено позоришно искуство из којег ће изаћи богатији за многа сазнања која их се тичу. Са друге стране, склањање деце са улица и увођења у културне институције је задатак на којем би сви из области културног живота требало да раде.

Прочитајте ОВДЕ   који је то фестивал у Народном позоришту крајем јануара.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА