Најновије

АЛБАНЦИ ПОКРЕНУЛИ САМОУНИШТЕЊЕ: 31. марта 2020. Косово ће престати да постоји!

Косовско министарство финансија упозорило је да, уколико до 31. марта не буде усвојен Нацрт буџета, неће бити могуће вршити новчане трансакције, осим оних које се односе на отплату јавног дуга.

Косовска скупштина (Фото: Јутјуб)

„Ниједна буџетска организација или други јавни орган не може одобрити било који трошак или исплату док нови Закон о апропријацијама не буде одобрен", саопштило је министарство, пренео је приштински Зери.

Наводи се да су министарство и трезор овлашћени да врше само плаћања за враћање јавног дуга који је законито прибављен у тренутку када те исплате доспевају.

У случају да до такве ситуације дође, биће обустављене све исплате безбедносним агенцијама државној служби, пензије и социјална помоћ, као и се друге буџетске обавезе од 28. фебруара, односно 31. марта, упозорено је из ресора финансија.

Стога је, наводи се, потребно формирати парламентарне одборе у косовском парлааменту, који ће моћи да се баве Нацртом закона о буџету за 2020. годину.

Указује се да влада која је у оставци нема овлашћења да одобри Назрт буџета, који је и политички документ који одражава стратешке циљеве и програм владе.

Прочитајте ОВДЕ   како је то Пацоли радио за Удбу.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА