Најновије

МАКРОН ПОБЕСНЕО У ЈЕРУСАЛИМУ: Викао и истерао израелске полицајце из цркве! (ВИДЕО)

Француски председник Емануел Макрон избацио је припаднике израелске полиције из цркве Свете Ане у старом делу Јерусалима.

Емануел Макрон (Фото: Јутјуб)

Црква Свете Ане је изграђена у 12. веку на месту за које су витезови крсташи веровали да је родно место Девице Марије. Црква је постала руина током Отоманске власти над Палестином. Коначно је враћена Француској након Кримског рата као поклон султана Абдулмеџида Првог Наполеону Трећем, у знак захвалности за помоћ у рату.

Снимци инцидента приказују видно љутитог Макрона који позива на поштовање правила у цркви која је, по међународним правилима, француска територија.

"Сви савршено добро знамо правила. Не свиђа ми се оно што сте урадили преда мном. Изађите напоље", рекао је Макрон, али је остало нејасно шта је изазвало његову оштру реакцију.

На снимку се види како се Макрон обраћа припадницима израелске полиције речима да су одлично обавили посао у граду и моли их да поштују правила која постоје вековима, па француски медији претпостављају да је сам улазак израелских безбедњака разлог његовог негодовања.

Сличан инцидент догодио се 1996. године приликом посете тадашњег председник Француске Жака Ширака када су припадници израелских снага безбедности, који су носили оружје, спречавали Палестинце да приђу Шираку.

"Доста ми је овога. Шта желите, да се вратим назад у авион и одлетим у Француску? Да ли то желите?", рекао је тада Ширак израелској полицији. Тадашњи премијер Израела Бењамин Нетанијаху рекао је да је повећано обезбеђење нужно након убиства израелског премијера Јицака Рабина годину дана раније.

Макрон у Јерусалиму учествује на Петом светском форуму о Холокаусту, који се одржава данас и сутра.

Прочитајте ОВДЕ   како најновији маневар Москве и Пекинга сахрањује пољопривреду САД!

Извор: Танјуг/РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА