Најновије

Зоран Красић добија улицу

Скупштина Града Ниша донела је одлуку да једна нишка улица добије име по бившем министру трговине и народном посланику, политичару и високом функционеру СРС Зорану Красићу (1956-2018).

Зоран Красић (Фото: mc.rs)

Ова информација објављена је на фејсбук страници СРС. 

Зоран Красић је рођен у Београду 11. марта 1956. године. Детињство је провео у Младеновцу, али због природе посла његовог оца, који је био стражар, преселили су се у Ниш где је завршио основну школу и гимназију "Бора Станковић". Правни факултет у Нишу је студирао од 1974. до 1979. године.

Супруга му је Биљана са којом има сина Драгана (1986) и ћерку Тару (1989).

Из чланства Савеза комуниста изашао је 1984. године јер у процесу у коме је тврдио да се незаконито деле станови и радна места није успео да победи.

Јануара 1990. године у Београду долази у додир са програмом Народне радикалне странке у коју се убрзо и учлањује. Учествује у прављењу статута странке и изградњи одбора Народне радикалне странке у Нишу са председником Месног одбора Владимиром Домазетом, професором др Павлом Премовићем и адвокатом Митом Милосављевићем.

Због лоше комуникације централе странке са одборима у Србији као и због лошег изборног резултата 1990. био је у групи људи који су желели да смене председника Вељка Губерину и потпредседника Томислава Николића. У Крагујевцу 23. фебруара 1991. године као један од представника Месног одбора Народне радикалне странке из Ниша учествује у стварању Српске радикалне странке.

За време рата био је мобилисан у Приштини од маја до септембра 1991. године. Наредне године био је на функцији председника Општинског одбора СРС у Нишу. Након избора 1992. године улази у скупштину као савезни посланик и на том месту остаје до избора 2000. године.

Организовао је протесте 1995. године против пада Српске Крајине.

Био је министар трговине у влади Мирка Марјановића од 1998. до 2000. године. У скупштину поново улази априла 2003. године уместо Војислава Шешеља који одлази у Хашки трибунал и дужност посланика обавља до избора 2012. године. Био је председник Одбора за финансије Народне скупштине Републике Србије (2008-2012). После ванредних парламентарних избора 2016. године поново је постао народни посланик.

У Српској радикалној странци је био потпредседник странке, члан Председничког колегијума Српске радикалне странке, члан Централне отаџбинске управе, шеф тима за одбрану др Војислава Шешеља и члан Групе пријатељства са Израелом.

Током пролећног заседања 2010. је био рекордер у дискусијама са седам сати проведених за говорницом.

Зоран Красић је преминуо 12.04.2018. у два сата, у 63.-ој години.

Рушење украјинског авиона у Ирану је превара да се изазове светски рат. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА