Најновије

ВУЛИН ЖЕСТОКО ОДБРУСИО ТАЊИ ФАЈОН: "Ако баш хоће неком да држи лекције, може то да ради Хрватској!"

Министар одбране Србије и председник Покрета социјалиста Александар Вулин одбацио је као неосноване оцене председавајуће Делегације Европског парламента за Србију Тање Фајон да се Србија тренутно налази у тешкој ситуацији око општих избора и у некој врсти политичке кризе.

Александар Вулин (Фото: mod.gov.rs)

Тања Фајон је у ауторском тексту за НИН навела и да главна брига остају медији, оценивши да су "демократија и слобода медија озбиљно угрожени у овој земљи", а да "говор мржње, лажи, манипулације, застрашивање, чак и од водећих и утицајних политичара, расте у медијима и јавности у овој земљи, а то није оно што у ЕУ желимо видети".

Вулин је у саопштењу за јавност истакао да, насупрот њеним оценама, српско "друштво није подељено, а грађани Србије нису посвађани.

- Истина, језик мржње загађује наш јавни простор и штета је што госпођа Фајон није навела примере претњи силовањем малолетне ћерке председника Вучића, насловних страна са којих Вучића нишани снајпер, претње његовој породици, лажи о фармама марихуане у војним кокошињцима и бројне друге лажи о којима госпођа Фајон није потрошила ни реч - навео је Вулин.

Он је додао да "госпођа Фајон своје будуће напоре треба да усмери на нешто корисно, на пример на постизање споразума о Брегзиту, може да се концентрише на убеђивање председника Макрона или земље Вишеградске групе да ЕУ има будућност. Може да помогне да Срби у Словенији добију статус националне мањине, или да Приштина укине таксе а Црна Гора престане са отимањем светиња српског народа".

- Ако баш хоће неком да држи лекције може то да ради Хрватској због неспровођења одлуке Уставног суда да Срби у Вуковару могу да пишу ћирилицом или да се јасно каже Хрватској да враћање усташтва није вредност ЕУ. Госпођа Фајон има много бољих начина да попуни своје време од паметовања Србији. Да би могла да нам држи придике и да је ми послушамо морала би да буде држављанка Србије или да је пријатељ Србије који нас је задужио нечим добрим. Фајон није испунила ни један од услова за придике - закључио је Вулин.

Званичник НАТО-а се супротставио Енгелу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА