Најновије

АМЕРИКА ЗАУЗИМА ОШТАР СТАВ! Помпео наредне недеље у Лондону и Кијеву!

Мајк Помпео ће наредне недеље посетити Велику Британију уочи Брегзита и Украјину усред процеса опозива америчког председника Доналда Трампа.

Мајк Помпео (Фото: Flickr)

Помпео у среду стиже у Лондон, где ће британском премијеру Борису Џонсону поново потврдити "специјалне америчко-британске везе" и разговараће о продубљењу трговинских веза након што Велика Британија изађе из чланства у Европској унији (ЕУ), саопштио је Стејт департмент.

Трамп подржава Брегзит, а британском премијеру је раније обећао "огроман" и "величанствен" билатерални трговински споразум.

Помпео после Лондона путује у Кијев, где ће украјинском председнику Володимиру Зеленском поновити "америчку подршку суверенитету и територијалном интегритету Украјине", наводи се у саопштењу.

Та посета је била предвиђена почетком јануара али је одложена због тадашњих тензија на Блиском истоку.

Помпео ће боравити у Кијеву 30. и 31. јануара усред процеса опозива америчког председника. Трамп је оптужен да је вршио притисак на Украјину како би спровела истрагу против његовог политичког противника, бившег потпредседника Џоа Бајдена, као и да је ометао Конгрес у истрази о том случају.

Амерички министар ће потом 1. фебруара посетити Минск, где ће се састати са председником Белорусије Александром Лукашенком.

Помпео ће још посетити Казахстан и Узбекистан.

Трамп ударио и на Труднице? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА