Најновије

КИПАР ОДБИО ЗАХТЕВ ЕУ: Неће да гласа за нове санкције Путиновој Русији!

Кипар одбија да гласа за увођење санкција ЕУ против неких руских званичника са Крима, саопштила су три дипломатска извора из ЕУ.

Владимир Путин (Фото: Јутјуб)

Кипар се нада да ће Европа предузети оштрије мере против Турске због бушења (тражења нафте и гаса) у територијалним водама Кипра. ЕУ је припремила мере за забрану уласка и замрзавање имовине неких турских држављана, повезаних са радовима у њеним територијалним водама, али су за сада одложили доношење коначне одлуке.

“Кипрани очекују увођење санкција Турској због бушења (у водама Кипра) и разочарани су њиховим одлагањем. Зато су се умешали (блокирају) у санкције око Крима”, рекао је један неименовани дипломата.

За увођење санкција против грађана Русије потребна је једногласна подршка свих 28 чланица ЕУ. Како је саопштио европски дипломата, у ЕУ су изненађени одлуком Кипра, јер последњих месеци ужива подршку европских партнера по питању Турске.

Представник Министарства иностраних полова Кипра Демитрис Самуел је негирао да постоји веза између ова два питања, изјавивши да је Кипру потребно време да пажљиво размотри нове акције ЕУ против званичних лица Крима.

Савет ЕУ је продужио економске санкцији Русији, које су уведене још 2015. године, до 31. јула 2020. године.

Прочитајте ОВДЕ како би Америка изгубила евентуални рат у Евроазији.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА