Најновије

ОНИ СЕ ЗЕЗАЈУ?! Америчке свемирске снаге изазвале лавину коментара и подсмеха! После урнебесних униформи опет се обрукали (ФОТО)

Нови лого америчких свемирских снага (US Space Force) необично личи на лого чувене серије Звездане стазе, што је на интернету изазвало велику буру.

Америчке смериске снаге (Фото: spaceforce.mil)

Корисници Твитера приметили су да грб, који је у петак открио амерички председник Доналд Трамп, необично личи на грб славне научнофантастичне серије.

Ипак, има и оних који сматрају да је лого настао на основу грба Свемирске команде ваздухопловства САД, која је до сад била задужена за свемир.

Тај део америчког ваздухопловства од недавно не постоји - претворен је у Свемирске снаге, посебну грану америчке војске чији ће задатак бити борба у свемиру.

Иначе, ова међугалактичка контроверза догодила се само недељу дана након што је објављено да ће војници америчких свемирских снага носити - камуфлажне униформе.

И то је, наравно, изазвало доста подсмеха на интернету.

„Након консултације са нашим војним лидерима, дизајнерима и осталима, задовољство ми је да вам представим нови лого Свемирских снага Сједињених Држава - шесте гране наше невероватне војске", твитовао је Трамп у петак.

На тај твит одговорили су му многи, па и Џорџ Такеи - звезда оригиналних Звезданих стаза из давних шездесетих.

Такеи је у шали тражио да им се исплати новац на основу ауторских права.

Други корисник Твитера се нашалио да су Свемирске снаге преписале домаћи од Звезданих стаза.

„Дакле, делује да Свемирске снаге храбро иду тамо где је мало људи крочило", написао је он, што је шала на основу једног од најпознатијих цитата из Звезданих стаза.

Свемирски брод Ентерпрајз, под командом Џејмса Т. Кирка, посаду носи на мисију да „истражи необичне нове светове; да тражи нове облике живота и цивилизације; да храбро крочи тамо где где нико никад није крочио".

Међутим, други су истакли да нови лого веома личи и на лого једног дела америчке војске.

„За оне који узбуђено твитују да је Трамп украо лого Звезданих стаза! Грб са леве стране је лого Свемирске команде Ваздухопловства. Исти који сам ја 2005. носио као поручник", написао је овај твитераш.

Сукобиле се руске и америчке снаге! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Би Би Си

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА