Најновије

СЕНКА НАД СРЕДОЗЕМЉЕМ: Моћни руски авион Ту-214 кренуо за Сирију преко Медитерана! (ФОТО)

Руске ваздухопловне снаге распоредиле су 25. јануара напредни извиђачки авион Ту-214Р у Сирији.

Руски авион Тупољев (Фото: Јутјуб)

Ману Гомез, посматрач цивилног и војног ваздухопловства, приметио је авион изнад источног Средоземља, док је био на путу за ваздушну базу Хмеиjмим на сиријској обали.

Ту-214Р, који је заснован на авиону авиона Ту-204, представља платформу за прикупљање обавештења, циљање, развијен за обавештајнe мисије (СИГИНТ) и електронска обавештавања (ЕЛИНТ).

Један од најважнијих система ваздухоплова је МРК-411 радар са синтетичким отвором (САР) који је бочни, а који је оптималан за откривање објеката који се крећу копном. Систем такође поседује опрему за пресретање електронских комуникација, која може да мапира и идентификује земаљске електронске одашиљаче, било да су радарски, радио или микроталасни.

Авион је такође опремљен оптичким системом Фрактсиа, који се користи да би се визуелно лоцирали и пратили копнени циљеви дан и ноћ са великих удаљености.

Ту-214Р је распоређен у Сирији 2016. године како би подржао велику операцију која је довела до пуног ослобађања града Алепо. Авион је помогао у проналажењу положаја, опреме и праћења њихових кретања и окупљања.

Сиријска арапска војска (САА) изводи два опсежна напада у близини града Алепо и на југоистоку Идлиба. Ту-214Р је вероватно распоређен да подржи ове операције.

Американци шаљу Патриот у Ирак! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА