Најновије

"ИЗБАВИТЕ ЊЕГОША ИЗ ТАМНИЦЕ"! Амфилохије: Нисам на челу опозиције, већ Цркве Божије!

Митрополит црногорско-приморски Српске православне цркве Амфилохије одбацио је као неосноване тврдње да се налази на челу црногорске опозиције, и истакао да је „на челу Цркве Божије, која је опозиција била од када постоји”.

Митрополит црногорско-приморски Српске православне цркве Амфилохије (Фото: spc.rs)

„Јесам опозиција, припадам и док будем дисао припадаћу тој опозицији”, рекао је Амфилохије јуче после молебна у манастиру Морача.

Како је пренео подгорички портал КдМ, он је поручио црногорском председнику и премијеру да „ако хоће да буду запамћени као људи, као истински владари Црне Горе, прво што треба да ураде јесте да Његоша избаве из тамнице и да га врате у његову црквицу на Ловћену и укину безакоње које су донели (спорни Закон о слободи вероисповести) и које је изазвало такав отпор у народу”.

„Овде је васкрсао народ! Ја не знам да ли се памти да је народ овако васкрсао у Црној Гори!? И ви сте се сабрали овде у знак отпора против тог безакоња које је проглашено за закон и који се намеће Црној Гори, јединствено таквога типа у Европи. Ја се надам у Бога да ће ти људи схватити и одбацити то безакоње, као и то да ће то бити њихова победа, победа човечности, људскости, истинске државности”, рекао је Амфилохије.

Он је такође подсетио да морачка лавра, манастир Морача, који је 1252. године подигао Стефан Немањић, унук Стефана Немање, припада Црној Гори 200 година, од ослобођења после битке на Морачи 1820, до када је била Стара Херцеговина.

„Зна се коме ова светиња припада, ко је градио и бранио, ко је уграђивао своје кости, животе и веру у њу. Зато би било добро да ови које је време избацило да буду на челу Црне Горе данас, пониште то безакоње које су прогласили у три сата послије поноћи, у мраку. И то неће бити ничиј пораз. То ће бити победа правде и истине Божије, братске љубави. То је оно за шта се и ми молимо и вечерас овде и широм Црне Горе”, рекао је Амфилохије, преноси Танјуг.

Како је рекао, молебни су позив на братољубље и богољубље.

„То је враћање народа Божијега себи самоме, својим светињама, својим истинама и призив свима онима који су можда залутали, да се врате себи и својим прецима. Нема ту борбе друге врсте”, истакао је митрополит црногорско-приморски.

Полиција усред ноћи дошла по Марка Милачића! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Политика

 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА