Најновије

ОДАВДЕ НЕМА ДАЉЕ! Сиријска војска блокирала амерички конвој! Замало ескалирао велики сукоб, а све зато што Јенкијима смета руска застава!

Сиријска арапска армија (САА) недавно је блокирала америчку војну патролу да прође кроз један од њених контролних пунктова у покрајини Ал-Хасаках, сазнао је Ал-Масдар из извора на североистоку Сирије.

Сиријска арапска војска (Фото: Јутјуб)

 

Према извору, Сиријска арапска војска блокирала је америчку војну патролу која је покушавала да прође њихов контролни пункт западно од Тал Тамра.

Извор је рекао да је америчка војна патрола покушала да прође контролни пункт сиријске војске у граду Тал Ал-Лабан, који су њихове снаге успоставиле недуго након што су се америчке снаге повукле из више области у покрајини Ал-Хасаках.

У међувремену, арапски Спутњик пријавио је сличан инцидент, али тврди да су америчке снаге захтевале од сиријске војске да уклони руску заставу са контролног пункта.

У извештају наводи се да је арапском преводиоцу из Ирака наређено да од сиријске војске захтева да уклони заставу, али им је војска одговорила да неће испунити њихов захтев.

Напетости између америчких и руских снага недавно су порасле на североистоку Сирије након што су обе стране једна другој блокирале приступ међународном аутопуту под њиховом контролом.

Топови, каћуше, минобацачи, лансери ракета решетају ноћно небо! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА