Најновије

ЛЕТО У ЈАНУАРУ УЗ ЛУКУ ШУЛИЋА И ВИВАЛДИЈА: После концерта публику очекује посебна посластица! (ВИДЕО)

Светски признати виолончелиста, Лука Шулић (2Cellos), уочи првог концерта у Београду 6. фебруара у Сава центру, објавио је видео снимак композиције ’’Лето’’ са његовог актуелног албума ’’Вивалди: Четири годишња доба’’.

Лука Шулић (Фото: charm music)

Улазнице за концерт могу се набавити на свим Тикет Вижн продајним местима, онлајн путем линка tickets. rs и на благајни Сава центра.

Да 2Cellos успешно руше границе међу жанровима, већ смо се уверили много пута, а тако је и у класичној музици. У овом барокном ремек делу, Лука Шулић је био спреман пркосити очекивањима и разбити границе. Иако постоје стотине традиционалних снимака „Четири годишња доба", снимак Луке Шулића биће прва целовита верзија, која поново ствара сва четири концерта "Четири годишња доба" за солисту на виолончелу.

Убрзо након што му је соло албум дебитовао на месту #1 Билбордове листе традиционалних албума класичне музике, суперстар челиста Лука Шулић објавио је и трећи видео спот са албума посвећеног Вивалдијивим годишњим добима. Овога пута дошао је ред на Лето: “L’Еstate(Summer) op. 8 Ho. 2 in G minor Г - III. Presto” .

Снимак је настао на концерту у Трсту прошле године, где је Лука премијерно одсвирао свој актуелни албум. После распродатих арена широм света са својим признатим и познатим дуом 2Cellos, Лука Шулић сада приказује своју пуну виртуозност као соло извођач и показује сву драматику извођења Вивалдијевог култног дела, коју публика може очекивати од њега на будућим наступима.

О “Лету” Лука Шулић изјављује: “Када су срећни, људи не примећују да ли је лето или зима. За посматрача свака олуја је узбудљива и фасцинантна. Одмах можете уочити разарајуће и магнетне силе олује, баш као и у овој композицији. Поготово када је изводимо уживо заједно са оркестром, она има истински јединствену  и предивну снагу, па не могу да дочекам да је изводим уживо на концертима. “

Интерпретирајући на свој начин Вивалдијево дело и друга дела класичне музике, Лука ће обићи неке од најпрестижнијих светских концертних дворана, међу њима и бечки Wien Konzerthaus, берлински Philharmonie Berlin, токијски International Forum, као и многе друге.  Додатни датуми на његовој турнеји ће настављати да се додају, а након наступа у Сава центру, Лука Шулић одвојити мало времена за потписивање свог диска фановима.

Иначе, јуче је обележен Међународни дан сећања на жртве Холокауста. Тим поводом, Шулић је искористио своју посету Берлину и музиком одао почаст настрадалим жртвама.

Споменик убијеним европским Јеврејима или скраћено споменик Холокауста отворен је у мају 2005. године и на њему се налази 2711 квадрата на површини од 19.000 квадратних метара. Шулић је између блокова који чине споменик одсвирао чувену нумеру Џона Вилијамса из филма “Шиндлерова листа” и на тај начин одао почаст страдалим жртвама.

На официјелној фејсбук страници Луке Шулића публика је имала прилику да чује уживо Лукино извођење познате филмске нумере, чиме је желео да скрене пажњу на то колико је људски живот важан и колико је битно да никад не заборавимо све страдале. Поред видеа, освануо је и цитат “Свако ко спаси један живот, спасио је читав свет” чиме је Лука акцентовао чињеницу да музичари могу да скрену пажњу на важне ствари и да своју музику и стварање могу да искористе за подизање свести људи за неке битне теме.

Музику из филма “Шиндлерова листа” домаћа публика ће имати прилику да чује за само десет дана, 6. фебруара у Сава Центру, када ће Лука Шулић уживо извести свој први самостални пројекат под називом “Vivaldi and more”.

Прочитајте ОВДЕ  коме је то славни Ник Кејв поручио да је српски уљез и зашто.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА