Најновије

МИСТЕРИЈА ПАДА АВИОНА: Талибани се хвале да су оборили летелицу са америчким војницима! Тврде да нема преживелих! Пентагон ћути (ВИДЕО)

Талибани су објавили да су они срушили авион америчке војске у централној авганистанској покрајини Газни у понедељак и да су све особе у њему погинуле.

Талибани тврде да су оборили амерички авион (Фото: Јутјуб)

“Авион, који је био у мисији обавештајног извиђања, срушен је у подручју Сао Кела у округу Дех Јак у покрајини Газни”, рекао је Забихулах Муџахид, потпарол талибана.

Све особе у авиону, укључујући и старије официре, погинуле су, рекао је Муџахид.

Високи функционер одбране задужен за истрагу рекао је да ниједан амерички држављанин није погинуо у авиону и додао да још истражују узрок несреће. Нико из америчке војске није био доступан за коментар, преноси Ројтерс.

Информације о срушеном авиону непрецизне су и опречне, најпре се говорило о паду путничког авиона , а да се није знало којој компанији припада нити колико је у њему било путника.

Речено је да се ради о авиону државне авганистанске компаније Ариана Ерлајнс, али је главни директор компаније то демантовао.

Агенција Франс прес такође је пренела изјаву талибана о паду авиона, али не и то да су они преузели одговорност за рушење.

Округ Дех Јака претежно је под контролом талибана, налази неколико стотина километара јужно од Кабула.

Прочитајте ОВДЕ шта је Сергеј Лавров поручио терористима у Идлибу.

Извор: Јутарњи лист/Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА