Најновије

ПОСЛЕДИЦЕ ИРАНСКОГ РАКЕТНОГ НАПАДА: Педесет припадника америчке војске претрпело трауматске повреде мозга

Педесет припадника америчке војске претрпело је потрес и трауматске повреде мозга након ракетног напада на америчке снаге у Ираку почетком месеца, тврди Пентагон у јучерашњем извештају који преноси Си Ен Ен. То је за 16 особа више него крајем прошле недеље кад је Пентагон објавио да су ове дијагнозе установљене у 34 случаја.

Америчка војска (Фото: army.mil)

-Данас је 50 припадника америчке војске добило дијагнозу трауматске повреде мозга – рекао је портпарол Пентагона Томас Кемпбел. – Од тих 50, 31 припадник је био третиран у Ираку и вратио се на дужност, укључујући 15 додатних припадника који су добили дијагнозу у претходном извештају. 

Укупно 18 их је транспортовано у Немачку на даљи третман, а један је био у Кувајту и до сада се вратио на дужност.

Неколико званичника Пентагона рекло је Си Ен Ен-у да ће број дијагностикованих случајева вероватно наставити да расте. Око 200 људи је било у зони експлозије у време напада. Они су прегледани, али се симптоми трауматске повреде мозга не појаве увек непосредно након што је дошло до повреде. Ипак, обелодањивање да су они повређени указује да је напад био озбиљнији од иницијалне процене.

У уторак је био трећи пут да је Пентагон променио бројке повређених војника.

Пентагон и амерички председник Доналд Трамп прво су рекли да нико није повређен нити убијену иранском ракетно нападу 8. јанаура, који је био одмазда за амерички ваздушни удар од 2. јануара, у којем је погинуо ирански генерал Касем Сулејмани.

Хамас одбацио Трампов план за Блиски исток. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Си Ен Ен

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА