Најновије

Предводник

Када ја закон о слободи вјероисповјести ступио на снагу, хиљаде и хиљаде Срба је почело мирним литијама и молебанима да протествује против тог безумног чина. У сваком граду Црне Горе се окупља више народа него икада на протестима. Сви носе црквена обиљежља, иконе и крстове појући духовне пјесме. Мир који влада је највећа снага вјерника и уноси огромну нервозу у редове монтенегрина. Мир их убија јер су навикнути на немир и хаос. Бог није њихова водиља, већ сами ђаво сараценски, па не знају шта их је снашло.

Велимир Ераковић и Митрополит Амфилохије (Фото: Приватна архива)

Пише: Велимир Ераковић

Предводник вјерног народа је Архиепископ Митрополит црногорско приморски и скендериски, егзарх трона Пећкога, господин Амфилохије Радовић. Уз њега раме до рамена је и његово високо преосвенштенство Епископ Будимљанско Никшићки господин Јоаникије Мићовић. Са њима је и Епископ Диоклиски Методије, који је већ једном претучен од Милових кербера у полицијским униформама. Иза иду монаси, монахиње и вјерни народ. Нико ничим не нарушава јавни ред и мир. За то је заслужан Митрополит који разумно и проницљиво размишља и спријечава Србе да крену у јаки напад на режим.

Незнавени премијер монтенегра то не примећује,па га назива вођом опозиције. И то Српске. Колика је то небулоза најбоље говоре саме литије. Митрополит Амфилохије је једно од највећих имена теологије свјетског православља. Толико је тога урадио да спаси што се спасити може, да оплемени, научи и помири народ у Црној Гори. Хиљаду пута је рекао да је црква јединствена и отворена за свакога ко поштује каноне и црквена правила. Олтар је један. Колико Српски, толико је и Црногораца који су против закона, једнако је и Руски, Грчки и на крају Васељенски. Колико му је тешко сада обуздати Србе само он зна. Због тога је предводник.

Зато Мило одустани од планова које имаш и грдног наума. Нека знају они који до сад нијесу знали да у Српске храмове, манастире и цркве неће силом упадати. Нико неће оскрнавити ниједан манастир у ком одмарају и духовно помажу народу светитељи. Нико без благослова Епископа и свештенства неће ући у њих. Без обзира што је осиона и бахата власт наумила, манастири и цркве ће остати онакви какви су били вјековима и одупрли се сваком злу и нападу невјерника и расколника. Остаће заједно са свим вјерујућима да свједоче истини и правди показујући нам пут којим морамо ићи. То је пут којим је ишао Исус Христ, Син Божији. Пут којим је ишао и којим иде онај који је својом смрћу смрт побиједио. Пут васкрсења, проткан љубављу и надом у спасење. Надом у живот вјечни.

Да ли је у Црној Гори већ уведено ванредно стање прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА