Најновије

ШИПТАРИ У РАСУЛУ, КУРТИЈУ ВРЕМЕ ИСТИЧЕ! ИСТИЧЕ ВРЕМЕ И ЛАЖНОЈ ДРЖАВИ! Укапирали су то и Тачи и Харадинај и Аљбин, али…

Приштинска Газета Еxпрес је на свом порталу поставила бројач који у данима, сатима, минутама и секундама одбројава колико је још времена Куртију преостало да (не)постане премијер.

Косовска скупштина (Фото: Јутјуб)

Курти је од председника привремених приштинских институција, Хашима Тачија, мандат добио 20. јануара, а према косовском уставу и законима лидер Самоопредељења има рок од 15 дана да састави владу.

Тачи је Куртију мандат дао декретом, а ако лидер Самоопредељења не успе да формира кабинет и парламенту предложи састав нове владе у датом року, Тачи може мандат да понуди некој другој странци, а ако и тај покушај пропадне на косовској територији ће бити расписани нови превремени парламентарни избори.

Рок да Курти предложи састав нове владе истиче 4. фебруара.

То што истиче време Куртију за формирање нове владе лажне државе је и најмањи проблем за Приштину! Време цури и лажној држави јер све више земаља у свету капира шта је и ко су уствари људи који себи дају за прави да се представљају као лидери самозваног Косова. Већина ће (правда је спора али...) завршити иза решатека због ратних злочина. 

Још увек их штите њихови патрони у САД и Европи, али ни то не може довека! 16 држава повукло је признање Косова, а очекује се да ће то учинити још најмање 10. 

Приштина је, с друге стране, свесна да све док је не признају све светске силе, и оних пет сталних чланица УН-а, није држава.

Е, ту тек немају шансе поред Русије и Кине! На страну, што су светлосним годинама далеко од кључних међународних организација попут УН, УНЕСКО или ИНТЕРПОЛ-а

Прочитајте ОВДЕ   зашто је Вучићев хеликоптер принудно слетео.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА