Најновије

ШУТАНОВАЦ: Последње набавке из Русије ће заиста бити последње

Србији је потребна озбиљна друштвена расправа о безбедносној политици, односно о томе да ли ће своју безбедност у будућности базирати на војној неутралности или ће се одлучити за улазак у НАТО, закључили су учесници конференције о безбедности у организацији Института за европске послове.

Шутановац (Фото: Јутјуб)

Чињеница је да односи између Запада и Русије постају све компликованији и тиме је Србији теже да чува своју војну неутралност, што се нарочито видело у случају шпијунске афере, али и при куповини оружја за војску из Русије, наведено је.

Лепо је то све замишљено да са свима будемо пријатељи, хајде да од свих купујемо наоружање и да свима оставимо неке паре, каже војни аналитичар Александар Радић. Он је рекао да је проблем у томе што наши страни партнери све чешће постављају питање - шта то радите и зашто то радите. "Е, ту нам се сужава маневарски простор и зато мислим да долази време када ће се морати преиспитати где смо, шта смо и шта хоћемо", навео је.

Некадашњи министар одбране Драган Шутановац оцењује да ће последње набавке које је Србија имала у Руској Федерацији бити заиста  последње "да не би Србија, односно појединци у Србији добили евентуално санкције због односа Европе и Америке према Русији". Он је рекао да морамо бити свесни тога да је Србија свој одбрамбени систем "сетовала на НАТО стандард, да чак и Русија жели да имплементира НАТО стандард".

Генерал Лазаревић не мари што је на америчкој листи непожељних. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА