Најновије

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ ЛИСТУ! РУСКА ПЛОВИЛА УПЛАШИЛА НАТО: Ове подморнице могле би уништити свет за 30 минута!

На листи пет најсмртоноснијих подморница часописа „Нешенел интерест“ нашло се и руско пловило класе „Бореј“, које носи 16 интерконтиненталних балистичких ракета домета до 8.000 километара.

Руска подморница "Бореј" (Фото: Јутјуб)

Амерички магазин „Нешенел интерест“ направио је листу пет смртоносних подморница на нуклеарни погон за које се сматра да би могле „уништити свет за 30 минута“ и за које тврди да су најсмртоносније оружје које је човечанство икада створило.

Подморница класе „Охајо“

Америчка подморница класе „Охајо“ наоружана са 24 балистичке ракете „Тридент 2“ нашла се на првом месту на листи.

Свака „Тридент 2“ ракета може носити 12 термо-нуклераних глава од 475 килотона, што говори о бојевој моћи подморнице класе „Охајо“.

​„Нешенел интерест“ тврди да једна таква подморница може да претвори у „прах и пепео“ 28 циљева величине града за мање од 30 минута и уништи људску цивилизацију за „мање времена него што је потребно да се наручи пица“.

Тренутно је девет подморница класе ​„Охајо“ распоређено у Тихом океану, а још пет је у мисији у Атлантику.

Подморница класе „Колумбија“

Ове подморнице требало би да замене пловила класе „Охајо“ због њиховог „старинског дизајна“, наводи часопис, додајући да су нове подморнице нешто веће од подморница класе „Охајо“, али да могу носити 16 ракета „Тридент 2“.

„Већина нових подморница опремљена је новим реактором и мотором са сталним магнетом, који је екстремно тих али је такође огроман“, наводи магазин.

Прва таква подморница која се сматра „унапређеним дериватом“ пловила класе „Вирџинија“ очекује се у употреби 2031. године.

Руска подморница Пројект 955

Руска подморница Пројект 955 класе „Бореј“ са балистичким ракетама нашла се на трећем месту листе.

Подморница је опремљена са 16 балистичких ракета типа „Булава“, домета до 8.000 километара.

Нуклеарне бојеве ракете су специјално дизајниране да избегну непријатељске противракетне системе, подсећа „Нешенел интерест“ и додаје да је подморница класе „Бореј“ најтиша руска подморница са бојевим главама изграђена до данас.

Подморница класе „Делфин“

На листи се нашла још једна руска подморница опремљена балистичким ракетама — Пројект 557 БДРМ „Делфин“.

„Садашња окосница руске флоте наоружана је са 16 балистичких ракета са течним горивом Р-29РМУ ’Синева‘ које могу бити испаљене у било ком смеру из сталног курса у кружном сектору“, наводи „Нешенел интерест“.
Магазин подсећа да је подморница способна да испали пројектиле са дубине од 55 метара, док плови брзином од шест до седам чворова.

Подморница класе „Јасен“

Последња на листи је руска подморница Пројект 885М класе „Јасен“, која је опремљена нуклеарним главама.

„Национални интерес“ описао је подморницу као „претњу територији Сједињених Држава“ наводећи да, иако „Јасен“ није подморница која носи нуклеарне балистичке ракете, има 32 дуалне нуклеарне/конвенционалне крстареће ракете „Калибар“, домета већег од 2.500 километара.

„Те брзе и изузетно тихе подморнице могле би се лако приближити на 2.000 километара до америчке Источне обале, одакле би могле погађати циљеве све до Великих језера“, закључио је „Нешенел интерест“.

Прочитајте ОВДЕ како је САА ослободила још један град у Идлибу.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА