Најновије

СПРЕМИЛИ ПАКЛЕНИ ПЛАН: Ово су 4 кључне тачке удара Америке којима би да одвоје Русију од Србије

Америка је спремила паклени план у којем искорењују руски утицај на Балкану.

Илустрација (Фото: kremlin.ru/ Правда)

Српски телеграф открива које су то четири тачке удара, а потврђују их јавни иступи западних аналитичара, експонената америчке дубоке државе (бивша администрација, чији је симбол Хилари Клинтон, супротстављена садашњем председнику Доналду Трампу), која и даље контролише многе полуге моћи у Вашингтону. Циљ је, што више и не крију, да по сваку цену сузбију било какав утицај Русије и њеног председника Владимира Путина у нашем региону.

Кључне тачке удара

1. Сузбити ширење геополитичког утицаја Русије (војно и институционално присуство)

Објашњење: Главни правци акције биће усмерени на спречавање Србије да добија или купује руско оружје, под "фирмом" усаглашавања спољне и безбедносне политике са западним земљама, односно ЕУ. Такође, инсистираће се да Београд смањи институционалну сарадњу с Москвом.

2. Спречити Русију да учествује у разрешавању било којег конфликта (Косово, Северна Македонија - Грчка...)

Циљ је по сваку цену спречити ширење руског утицаја учешћем у решавању проблема Косова, што значи инсистирање на томе да се косовски чвор расплиће мимо Уједињених нација и Савета безбедности, где Москва има право вета.

3. Ширити даље НАТО по сваку цену

Преко низа акција, заједничких вежби и плаћених кампања које би требало да омекшају јавно мњење, идеја је да се јавност у Србији постепено приближи НАТО, што би на крају (не обавезно у кратком року) резултирало учлањењем Србије у Алијансу.

4. Спречити ширење енергетског утицаја Русије

Можда и најкомплексније питање, с обзиром на то да је Русија главни снабдевач Европе гасом, а пројекти "Северни ток 2" и "Турски ток" увелико се реализују. Ипак, суштина је у томе да се инсистира да Србија мора да набавља гас из најмање три извора, а упоредо ће се на сваки начин минирати гасовод који из Русије преко Турске и Бугарске стиже до нас и наставља ка Мађарској.

Зашто Запад не може да победи руског председника нити његову политику прочитајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА