Најновије

ТЕНЗИЈЕ СЕ НЕ СМИРУЈУ: Грчка појачава безбедност на граници с Турском!

Грчка појачава безбедност на својој порозној копненој граници с Турском, коју хиљаде миграната користе како би ушли у Европу.

Грчка војска (Фото: Јутјуб)

На тој су граници, наиме, распоређени додатни чувари које подржава и мрежа моћних надзорних камера, саопштили су данас званичници.

Земља се бори са великим порастом имиграције преко Турске и постала је главна тачка њиховог уласка у Европу, пренео је АП.

Кампови за мигранте на грчким острвима су претрпани, а ове недеље је најављено постављање плутајуће ограде која би блокирала мигрантске бродове у Егејском мору.

На североисточној копненој граници са Турском, која углавном иде уз реку Еврос, војска и полиција покренуле су заједничке патроле, док ће полиција ангажовати још 400 граничара, рекли су званичници.

Грчка је већ поставила ограду дужине 10 километара дуж дела границе где река мења курс, али је остао део суве земље преко које мигранти лако могли да пређу.

Камере ће бити постављене на стубовима високим 50 метара, а свака ће моћи да покрије 10 километара границе дуге 200 километара.

У Грчку је прошле године према подацима УНХЦР-а ушло 75.000 миграната.

Након жестоке борбе коначно освојен град! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА