Најновије

ДАЧИЋ ЗАГРМЕО: Срамотна изјава ДПС!

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да су срамотни наводи владајуће црногорске партије ДПС председника Мила Ђукановића да се председник Србије Александар Вучић меша у унутрашње ствари те земље.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

"Поред већ уобичајених изјава опозиције, чији су лидери Тадић, Ђилас, Јеремић и остали били на власти када је Црна Гора прогласила независност и који никад нису истицали проблем права Срба у Црној Гори, посебно је иритантна изјава странке Мила Ђукановића која напада председника Вучића да се меша у унутрашње ствари Црне Горе", наводи министар Дачић у изјави достављеној Танјугу.

"Странка и држава која се на најгрубљи начин умешала у унутрашње ствари Србије признајући Косово, износи критику што Србија и Вучић изражава забринутост за права Срба у Црној Гори, којих има скоро 30 посто. Па нама Хрватска, која је протерала више од 250.000 Срба условљава европске интеграције положајем Хрвата у Србији којих има око 0,8 посто или Бугарска која нас стално тужи Европском савету за права Бугара којих има 0,26 посто", додаје се у изјави.

Дачић је казао да је Вучић јасно изнео став Србије да чврсто стојимо у одбрани права српског народа и СПЦ у Црној Гори.

"Срамотна је изјава ДПС Црне Горе који су креатори кризе доношењем Закона о слободи вероисповести, исто као и изјаве Ђиласове, Јеремицеве, Обрадовићеве, Тадићеве и других опозиционих странака. Ставови Вучића су од огромног значаја за будућност Срба у Црној Гори", закључује министар Дачић.

За само три године више од 16.000 грађана Косова се одрекло држављанства! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА