Најновије

ЋЕРКА УБИЈЕНОГ ИРАНСКОГ ГЕНЕРАЛА ПРЕТИ: Породице америчких војника провешће дане чекајући смрт своје деце!

Заинаб Сулејмани, ћерка иранског генерала Касима Сулејманија, убијеног у ваздушном нападу САД у Багдаду, запретила је нападом на америчке војне снаге на Блиском истоку, током погребне поворке за њеног оца у Техерану.

Заинаб Сулејмани (Фото: Јутјуб)

“Породице америчких војника на Блиском истоку провешће дане чекајући смрт своје деце", рекла је она обраћајући се поворци од више стотина хиљада људи, преноси АП.

Такође, ирански генерал Исмаил Гани, који је заменио Сулејманија на челу елитних јединица Кудс, обећао је освету у интервјуу за иранску државну телевизију.

"Свемогући Бог је обећао да ће се осветити, а Бог је главни осветник. Акције ће свакако бити предузете", рекао је Гани у време када је Техеран одустао од преосталих ограничења нуклеарног споразума са светским силама у одговору на убиство генерала.

И ирачки парламент позвао је на протеривање свих америчких војника са тла Ирака.

АП упозорава да би овакав развој догађаја могао да приближи Иран ка изградњи атомске бомбе, да покрене рат преко посредника или војни напад против САД и омогуће такозваној Исламској држави да организује повратак у Ирак, што би за последицу могло да има повећање опасности и нестабилности на Блиском истоку.

Прочитајте ОВДЕ шта је претходило убиству Касема Сулејманија.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА