Најновије

ПЉУШТАЋЕ СМЕНЕ НА КИМ! Ђурић најавио велике промене

Србија је, захваљујући политици председника Александра Вучића, данас у могућности да пружа ефикасну и политичку и економску подршку нашем народу у јужној покрајини, каже директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Марко Ђурић (Фото: Канцеларија за КиМ)

Према његовим речима, прошла година ће остати забележена као година у којој је у пуном капацитету почела реализација највећег инвестиционог циклуса на Косову и Метохији у протеклих неколико деценија.

Пљуштаће смене

- Изграђен регионални водовод на северу, обновљени путеви, изграђене су стотине кућа и станова, обновљене школе и здравствени центри, а много тога тек следи. У овој години це приоритет бити да се дође до сваког човека у невољи, јер недопустиво је да уз толике капиталне пројекте, и поред чињенице да Србија има и воље и новца да помогне, и даље на терену имамо људе који таворе на ивици егзистенције. Ја сам политичким представницима Срба са Косова и Метохије и директорима центара за социјални рад јасно поручио да се занемаривање људи у невољи неће толерисати, и да це на почетку 2020. пљуштати смене уколико се неки не доведу у ред - рекао је Дјурић, преноси Пинк.рс.

Он истиче да једини начин да наш народ задржимо на Косову и Метохији јесте да људима омогућимо да живе од свог рада и да се издржавају без страха и неизвесности за своје породице.

Из анализе политичких дешавања али и успутних личних контаката са неким од политичких актера из Приштине, Ђурић је закључио да њима у овоме тренутку није стало ни до медунационалног помирења, како каже, а ни до уређивања односа Београда и Приштине.

- Остаје нам да видимо каква ће бити спремност и капацитет нове европске администрације да се носи са питањем Косова и Метохије. Лично бих волео да се контакти обнове, макар они били и само церемонијални, јер проблеми неће нестати сами од себе, а не могу се решити другачије него дијалогом - рекао је Ђурић.

Таксе су бесмислица

Према његовим речима, све што се догађало само неколико дана уочи Нове године, не оставља много простора за оптимизам.

- Рањавање нашег сународника у Церници, подизање монтираних оптужница, вандализовање српских гробова, све то говори да је замрзавање дијалога код екстремних Албанаца поново разбудило успаване рушилачке нагоне. Томе су разуме се у великој мери допринели њихови политички лидери који се месецима такмиче у шовинизму и упиру прстом у Србе окривљујући их за све неуспехе Приштине - објаснио је он.

Ђурић наводи да је све више гласова и међу албанским интелектуалцима на Косову и Метохији, како каже, који признају да је "увођење такси на робу из централне Србије било бесмислица".

Ђурић објашњава да се у Приштини не суди осумњиченима за убиство Оливера Ивановића, већ држави Србији.

- Они ће, без обзира на непостојање доказа, написати један судски трилер, а онда ће ту фикцију инаугурисати као стварност. Правосудје у Приштини је инструмент у рукама политичко-криминалних кланова и разних тајних служби, и морало је да уложи огромне напоре како истрагу не би повело у правцу у којем нас воде све прикупљене индиције и докази - рекао је Ђурић.

Тачи разговарао са Милановићем! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА