Најновије

НАЈЗАД КРЕНУЛО: Две убедљиве победе српских спортиста у Рију!

Одбојкашице Србије савладале су светског вицешампиона Кину са 3-0, по сетовима 25:19, 25:19, 25:22, у четвртом колу Б групе олимпијског турнира у Рију, док су кошаркашице, такође у мечу против кинеске репрезентације славиле са 80:72.

Тијана Малешевић (Фото: Синхуа)

После победа над Италијом и Порториком, ово је трећи тријумф наших одбојкашица, уз пораз од САД-а. У последњем колу Србија се састаје са Холандијом (недеља 14.30), али пролаз у четвртфинале већ је обезбеђен. Тијана Бошковић освојила је 23 поена за Србију, Бранкица Михајловић 19, али била је ово савршена тимска партија Србије. Једини блажи пад догодио се у трећем сету, када су Кинескиње од 9:14 повеле 16:15, али је тим Зорана Терзића успео максималним резултатом да дође до победе. После прва два поена за Кинескиње, наше су се разиграле – Бошковићева је везала три поена, да би после два везана добра сервиса Михајловићеве било 7:3 и тајм-аут за Кинескиње. Тијана је наставила сјајно да сервира и да смечује, па је убрзо било 13:5 за Србију. Тада је сет био одлучен – Кинескиње се нису предавале, али су наше бре већих проблема привеле сет крају (25:19). Кинескиње су концентрисаније почеле други сет и повеле су са 7:5, али су наше брзо преокренуле – после присебне реакције Рашићеве на мрежи било је 9:8, да би на 12:10 селектор Кине затражио тајм-аут. Није много помогло – Рашићева је сервирала ас за 14:11, недуго затим изврсно је сервирала и Бошковићева, да би после трећег успешног ’кувања’ Маје Огњеновић било 17:13. Следећи поен освојила је Бранкица Михајловић и +5 било је недостижно, па се други сет завршио истим резултатом као и први – 25:19. Србија је потпуно контролисала игру до 14:9 у трећем сету, али није се Кина предавала – заиграле су ривалке концентрисаније и преокренуле на 16:15. Међутим, то је био само краткотрајни пад и после смеча Бошковићеве повели смо 17:16, Тијана је недуго затим блоком донела Србији +3 (19:16), а меч је коначно преломљен када је Михајловићева при резултату 23:21 пласирала лопту у нападу из зоне одбране за 24:21. 
Србија је реализовала другу меч лопту за велику победу.

Кошаркашице поново несигурне у финишу

Кошаркашице Србије оствариле су прву победу на Олимпијским играма у Рију – савладана је Кина резултатом 80:72. Изабранице Марине Маљковић претпреле су три пораза од Шпаније, Канаде и Сједињених Држава на старту, па су против Кинескиња биле под императивом победе. После нешто слабијег првог полувремена у којем су се противнице држале, Српкиње су трећу деоницу одиграле фантастично. Биле су веома агресивне у одбрани, разноврсне у нападу и тај део игре добиле резултатом 26:9. Водиле су и 24 разлике и решиле веома важан меч, али су Кинескиње у последњој четвртини успеле да избегну убедљивији пораз. Најефикаснија у победничком тиму била је Ана Дабовић са 23 поена, док је Соња Петровић завршила меч са 20 поена и осам скокова. Данијел Пејџ је уз осам ухваћених лопти додала 12 поена, два више од Јелене Миловановић. Кину је предводила Менгран Сун са 16 поена. У последњем колу наш тим играће против Сенегалки, док ће Кина на мегдан Американкама. Извор: Б92 / Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА