Најновије

МИЛАЧИЋ ПОСЛАО ПОРУКУ МИЛУ: Ми бранимо Црну Гору, а ти је уништаваш!

Лидер опозиционе странке Права Црна Гора Марко Милачић изјавио је данас да у Црној Гори влада отворена диктатура, истичући да учесници протеса широм земље због усвајања спорног Закона о слободи веорисповести бране и чувају Црну Гору, а да је председник Црне Горе Мило Ђукановић уништава.

Марко Милачић (Фото: Јутјуб)

- Ово је борба између добра и зла, ово је борба за и против Његоша. Ми смо Ђукановићу, достојни наследници Петра Другог Петровића Његоша, ми смо достојни наследници наших великих предака. Ми бранимо Црну Гору, ми бранимо понос Црне Горе. Ми је чувамо, а ти је уништаваш - изјавио је Милачић новинарима после пуштања на слободу из притвора у Подгорици, у који је одведен данас по доласку на подгорички аеродром из Београда.

Он је поручио да је ухапшен 24 сата након што је Права Црна Гора поднела кривичну пријаву против Мила Ђукановић.

- Подигли смо кривицну пријаву јер је Ђукановић поцинио два кривична дела - изазивање националне, расне и верске мржње, као и изазивање панке и нереда. Дакле, он је тај који је у домену кривчне одговорности - рекао је.

Каже да је отишао у Београд на позив студената београдског Правног факултета како би испред Цркве Светог Марка говорио на скупу подршке верницима у Црној Гори, додајући да се у Београду састао и са српским патријархом Иринејом.

Милачић је рекао да у Црној Гори влада отворена диктатура и да, како тврди, хапсе и легитимишу младе људе по читавој Црној Гори. Према његовим речима, ових дана у Црној Гори ухапшено је много опозиционих активиста, укључујући и оне чија имена нису позната јавности нити су објављивана, али су зато позната у Правој Црној Гори.

Нагласио је да то што се дешава нема везе само са Црном Гором, ни са СПЦ у Црној Гори, ни са СПЦ уопште, већ, како је рекао, има везе са православљем, са регионом и са стабилношћу региона.

Милачић је председнику Црне Горе поручио да је време његове владавине завршено.
- Мило Ђукановићу, рекао сам данас приликом хапшења и поновићу, готов си. Схваташ да више не контролишеш Црну Гору. А када неко то схвати, нарочито неко ко је навикао да контролише све, он мора бити много нервозан - казао је, између осталог, Милачић.

Милачић тврди и да је Ђукановић човек који је за кратко време изгубио моћ, додајући да он можда још увек није изгубио институционалну моћ, али је зато изгубио моћ у симболичном смислу, што је много важније.

- Код сваког диктатора, не пада прво институционална моћ, већ симболичка. Прво пада страх, а онда институција - рекао је лидер Праве Црне Горе. истичући да је сада потребно јединство српског народа на свим нивоима у региону.

Милачић сматра и да Ђукановић може, али неће да смири ситуацију у Црној Гори.

- Није он неискусан политичар, није он човек који не уме да смири ситуацију, као што је црква и митрополија зрелим приступом релаксирају. Али Ђукановић жели инциденте и дели шлемове и гас маске... Очигледно схвата да нема одговор на ово што се дешава овако мирно, толерантно, достојанствено и величанствено - рекао је Милачић.

Мило жели хаосом и сукобима да остане на власти, зато хапси мајку Милана Кнежевића! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА