Најновије

ИДЕЈА ИГОРА БРАКУСА ИЗАЗВАЛА БУМ НА ИНТЕРНЕТУ: Бојкот до избора, па гласати за СНС да "сателити" падну испод три одсто! (ВИДЕО)

Радијски водитељ Игор Бракус је изјавио да је на друштвеним мрежама изнео размишљање о "опструкцијском бојкоту" који препоручује опозицији.

Игор Бракус (Фото: Јутјуб)

"То подразумева да генерално бојкотујете све, до самог дана избора. У току дана избора изађете и гласате за Српску напредну странку (СНС). Шта се тиме постиже? Гласањем за СНС дижете њима проценат толико да сви сателити и мање странке падају испод три одсто. СНС остаје сам у парламенту", објашњава Бракус.

Када се то заврши, додаје он, може да се размисли о томе да сви учлане у СНС и да се тиме потпуно обесмисли политичко деловање у Србији.

Бракус каже да је Грађански покрет "Јесте СВЕјеДНО" донео одлуку да не бојкотује изборе у случају да власт испуни неке захтеве.

"Међу тим захтевима су и три амбасадорска места - Јамајка, Иран и Ватикан. Такође, три до четири гробна места на Новом гробљу, одмах до капеле. Пива за целу годину... Има још шест, седам захтева и ако их власт испуни не бојкотујемо изборе. Постоји још 15-ак захтева да изађемо на изборе", наводи он.

Не треба мене пуно наговарати на бојкот. Али не да бојкотујемо искључиво због Вучића, бојкотоваћемо због свих.

Одговарајући на питање о дешавањима у Демократској странци (ДС), Бракус је рекао да је ДС био странка за коју је гласао на изборима.

"ДС сам увек готивио, увек сам имао позитиван став. Имам и сада. Мени је жао да је та странка која је била стожер демократских промена успела да толико зезне оних 14 година, кад су имали шансе да ураде нешто, да сви живимо боље. Мислим да то нису урадили, то је њихова круцијална грешка која их је довела до тога да на последњим изборима имају два процента", рекао је Бракус.

Додаје да је ДС у овом тренутку "минорна политичка опција".

"Надам се да ће успети да се прочисте. Послао сам господину (Зорану) Лутовцу један слоган - ДетокС", навео је Бракус.

Он каже да му је засметало што Гордана Чомић, упркос проглашеном бојкоту, дошла у Скупштину "а да претходно ниједном није излазила да каже било шта о гомили проблема", истичући да је по његовом мишљењу сама иницијатива за већим бројем жена у парламенту добра.

Говорећи о тренутној ситуацији у Црној Гори и спора око Закона о слободи вероисповести, Бракус је оценио да су "овде увек страдали млади људи".

"Никад неће политичари који замесе одређену питу, која је са мало отрова унутра. Углавном једу ови други, а не они. Све ово што се ради је нека врста шараде, одједном смо сви један против другог", каже он.

Бракус сматра да је све "део договора" јер се, како каже, ствари овде не дешавају без знања других.

"Да ли је то Европа, Америка, да ли је то договор међусобни страна које се не подносе, да ли је утицај служби... Политички субјекти су нас деловањем довели до тренутка да помислите да је све завера, да је све велики проблем, да сваког дана постоји низ ствари које се дешавају у свакодневном животу које ти одвраћају пажњу, које су дистракција нечему што би ти требало да живиш као живот", каже Бракус.

Према његовом мишљењу, цео свет је "отишао дођавола" и да је стога тешко очекивати да на овим просторима буде другачије. Оцењује да "живимо у социолошком експерименту где свако може да уради са нама шта год жели".

"Свест је отишла дођавола, ми смо као зомбији који чекају да им се нешто догоди, немамо више сопствену емоцију ни енергију, изгубили смо све, говорим о мојој генерацији. Изгубљени смо, лутамо у простору и времену, чекајући да се нешто позитивно догоди, а изгубили смо толике године, имам утисак да ћемо изгубити и године које долазе", сматра Бракус.

Прочитајте ОВДЕ како је човек из Куршумлије прошетао сам градом са иконом.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА