Најновије

УКИНИТЕ ТАКСЕ ИЛИ СВЕ СТАЈЕ: Најозбиљнија претња Америке Приштини до сада!

Сједињене Америчке Државе донеле су одлуку да пониште све важне инвестиционе пројекте на Косову, све док косовска влада не одлучи да укине таксу на робу из централне Србије, преноси РТК.

Ричард Гренел (Фото: Јутјуб)

РТК наводи да је специјални изасланик председника Трампа за дијалог између Београда и Приштине и амерички амбасадор у Берлину Ричард Гренел имао оштру полемику са косовским премијером Аљбином Куртијем, као и председницом парламента Вљосом Османи.

Ричард Гренел им је јасно ставио до знања да су САД спремне да уложе милионске инвестиције на Косово ако се укине такса.

„Међутим, САД ће отказати све ове пројекте, све док влада не укине таксу и одустане од планова за увођење реципроцитета“, рекао је извор РТК.
У међувремену, посланичка група Алијансе за будућност Косова досадашњег косовског премијера Рамуша Харадинаја најављује могућност организовања протеста ако влада у Приштини укине таксе.

„Одлучни смо да користимо све методе, али ни у једном тренутку не искључујемо протесте и друге акције“, рекао је посланик Алијансе Паљ Љекај, преноси приштинска „Газета експрес“.

Као оцењује Љекај, за Приштину би била веома велика грешка ако та мера буде укинута и дозволи се уплив српске робе, „док неки буду седели за столом размишљајући о реципроцитету“.

Прочитајте ОВДЕ   какве то луде потезе повлачи Ђукановић.

Извор: РТК

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА