Најновије

АСАДОВЕ СНАГЕ НА МАРЕ ЗА ЕРДОГАНОВЕ ПРЕТЊЕ! НЕ МОЖЕ ИМ НИКО НИШТА: Сиријска војска ослободила још два града у Алепу! Џихадисти беже куд који!

Сиријска арапска армија (САА) наставила са офанзивом у провинцији Алепо.

САА напредује у Алепу (Фото: Јутјуб)

Локални медији наводе да је САА предвођена 25. дивизијом Специјалних снага (бивши Тигрови) успела данас да ослободи два града после битке са џихадистичким побуњеницима, које су предводили припадници Хаџата Тахрира ал-Шама и Национално ослободилачког фронта (НЛФ), које подржава Турска.

Како је пренео један извор са линије фронта, сиријска војска је ослободила градове Арбих и Арназ, који се налазе западно од стратешки важног ауто-пута Алепо – Дамаск (М5).

САА сада незадрживо напредује ка кључном граду Ал-Атаребу, који се налази близу границе са Турском. Такође, сиријска војска жели да истера џихадисте из села и градова, који се налазе западно од ауто-пута М5, чиме би ова магистрала и званично ускоро могла да буде поново отворена за саобраћај.

Локални медији подсећају да се САА не обазире на претњу председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана, који је раније данас најавио да ће његова војска да свим снагама удари по Сирији ако не престану напади на побуњенике.

Ердоган је најавио и да ће турска војска да обори све сиријске авионе, као и да ће да отера САА која је опколила турске осматрачнице у Сирији.



Прочитајте ОВДЕ како је Ердоган запретио Сиријској арапској армији. 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА