Најновије

ЛАЖНА ВЕСТ О МЛАДИЋЕВОЈ СМРТИ ЈЕ ДЕО ТРЕНИНГА ЗА НОВИ РАТ: Адвокат Горан Петронијевић разобличио заверу!

Коментаришући лажну вест о смрти генерала Ратка Младића, адвокат Горан Петронијевић каже да је треба посматрати много шире, уз оцену да је у току веома озбиљан и перфидан медијски рат с циљем да се узнемири јавност у региону.

Петронијевић (Фото: Јутјуб)

"Тај се рат озбиљно захуктава на свим плановима, готово да се може видети да је и на глобалном нивоу тако. Сви знају да су лажне информације забрањене, да је неетички да се оне објављују, међутим исто као и у правом рату, кад се употребљавају осиромашени уранијум или касетне бомбе, што је забрањено, оне се ипак употребљавају и дају добре резултате", рекао је Петронијевић за Радио Београд 1.

Он је оценио да је ова "подметнута информација", по изворима и по токовима, врло слична или готово истоветна информацијама које су се у више наврата појављивале у вези са наводном смрћу Радована Караџића.

"Оне све потичу из Сарајева и убеђен сам да полазе из једног центра. Упућивање на италијанског новинара или на лажни твитер налог њихове министарке спољних послова је само стављање магле да се не би видела права ствар. Ово је резултат рада посебног тима енглеске обавештајне службе који ради управо на овом плану у Сарајеву. Они су пре једно годину и по дана дошли да помогну у, како имају обичај да кажу, у смиривању ситуације, помирењу", сматра Петронијевић.

Петронијевић каже да се оваквом информацијом постиже много.

"Постиже се пре свега то да долази до узнемиравања јавности и једне и друге - и оних који прижељкују тако нешто и оних који не желе да се тако нешто догоди. Таква једна информација, односно дезинформација, може да узбурка цео регион. Мени то личи на једну врсту тренинга за евентуални сукоб. Ратови се више не воде оружјем него информацијама", закључује Петронијевић.

Трамп од Конгреса САД тражи 3,2 милијарде долара за хиперсоничне ракете! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА