Најновије

НЕМА СРБА ТАМО ГДЕ СУ ИХ БРАНИЛИ СПЦ И СВЕШТЕНСТВО: Шокантна изјава Мила разбеснела вернике (ВИДЕО)

Мило Ђукановић, председник Црне Горе, гостовао је у једној емисији у којој је једном изјавом разбеснео оне који се противе Закону о слободи вероисповести.

Ђукановић (Фото: predsjednik.me)

Он је говорио о правима српских мањина у региону, а онда је изнео став да је Српска православна црква увек била главни проблем за Срби да остваре та права:

- Сетимо се плана З4 за права Срба у Хрватској, сетимо се понуда из Рамбујеа за права Срба на Косову - увек су реакције биле: "то не долази у обзир, то је угрожавање права српских националних мањина". Данас немате Србе тамо где су их бранили СПЦ и њено свештенство, и уместо да су научили лекцију, да се један део њих преселио у Црну Гору... Митрополит Амфилохије говори да када је дошао у Црну Гору да је било двадесетак свештеника, а данас причамо о 550 или 600, већина их је дошла изван Црне Горе или са простора одакле су били практично протерани. И уместо да су научили лекцију да не понављају грешке које су починили да другим просторима, они опет слуђују народ у Црној Гори и покушавају да их окрену против властите државе, Црне Горе. - рекао је Ђукановић.

Затим је поновио оно што се већ недељама прича, а то је да власти Црне Горе позивају представнике цркве на разговор:

- Не мислимо да је време за репресију, нити посежемо за инструметалијом репресије. Покушавамо разумним позивима да анимирамо разумне субјекте за разговор о тим питањима. Зашто епархије српске у Црној Гори не би биле део тог решења? Зашто морате увек постати проблем? Зашто ћете у финалу бити незадовољни што још једну шансу нисте искористили? 

Прочитајте ОВДЕ какав паклени план има балкански Чаушеску.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА