Најновије

САНДЕРС СИГУРАН ПОСЛЕ ПОБЕДЕ: Ово је почетак краја Доналда Трампа (ВИДЕО)

Сенатор Берни Сандерс, који је победио на демократским примарним изборима у Њу Хемпширу, изјавио је да је то "почетак краја Доналда Трампа".

Берни Сандерс (Фото: Јутјуб)

"Победићемо, јер имамо програм који се односи на потребе радника широм земље. Ова победа је почетак краја Доналда Трампа", рекао је Сандерс (78) присталицама у Манчестеру у Њу Хемпширу.

Одмах иза Сандерса по броју гласова у Њу Хемпширу нашао се Пит Бутиџиџ, бивши градоначелник Саут бенда у Индијани, док је некадашњи фаворит Џо Бајден после кокуса у Ајови претрпео нови тежак ударац.

Сандерс је освојио 26 одсто гласова, а Бутиџиџ 24,4.

Сенаторка Ејми Клобучар, која је, према оценама стручњака и публике имала добар наступ у ТВ дебати у петак увече у Њу Хемпширу, заузела је треће место.

Некадашњи фаворит Бајден после кокуса у Ајови претрпео је тежак ударац и у Њу Хемпширу где је тек на петом месту, иза сенаторке из Масачусетса Елизабет Ворен.

Свестан да га чека разочаравајући резултат, Бајден је напустио Њу Хемпшир пре него што су почели да стижу први резултати, и отишао да води кампању у Јужној Каролини.

Број кандидата за демократску номинацију почео је да се смањује а током вечери из трке су се повукли бизнисмен Ендру Јенг и сенатор Мајкл Бенет.

Сандерс је пре четири године убедљиво победио Хилари Клинтон у Њу Хемпширу са 60 одсто гласова, али ипак није успео да освоји страначку номинацију.

Америма сметао контролни пункт Асадових снага, после пуцњаве се укључили и Руси. Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА