Најновије

ЗАХАРОВА УПОЗОРАВА АНКАРУ: Добро размислите пре него што позовете НАТО!

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова поручила је данас Турској да размисли два пута пре него што позове НАТО да се умеша у решавање ситуације у сиријском Идлибу.

Марија Захарова (Фото: Јутјуб)

Она је то изјавила одговарајући на питање шта мисли о информацији да Анкара планира да се обрати НАТО за помоћ поводом ескалације сукоба око Идлиба, преноси Тас с.

- Шта Турска планира и када обавести НАТО? Шта би требало да се деси? Као да НАТО не зна шта се тамо дешава. Ипак, узимајући у обзир да је та организација, како је Макрон рекао, доживела мождану смрт, требало би да два пута размисле пре него што посегну за тим - рекла је Захарова.

Истовремено, она је упитала и шта је сврха тог могућег позива.

- Суверено је право земље чланице те дивне организације да одлучи тако нешто. Да је НАТО имао могућност да реши кризу у том региону, мислим да би они већ одавно то радили, али такве могућности једноставно не постоје - рекла је Захарова.

Упитана о могућности да снаге Алијансе ипак буду распоређене у Сирији и почну да врше нападе, Захарова је рекла да тешко може да дође до напада на територији државе која "вас није тамо позвала".

Прочитајте ОВДЕ   где се то шире Турци.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА