Најновије

ДОДИК КОНАЧНО ОБЈАВИО! ПОСЛЕ ОВОГ НЕМА НАЗАД: Република Српска излази из БиХ! Не могу ни Американци да нас зауставе (ВИДЕО)

Српски члан Председништва БиХ, Милорад Додик, поручио је данас да је Република Српска кренула на пут изласка из БиХ, с којег нема повратка.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

"Ми ћемо то урадити и неће нас зауставити ни САД ни било ко други, јер сматрамо да је Дејтонски споразум срушен, пре свега интервенцијом међународног фактора", рекао је Додик новинарима у Источном Сарајеву.

Време ће, истакао је, показати колико је Република Српска озбиљна у тој намери, наводећи да Српска има избор између две ствари, од којих је једна да дозволи себи да тихо нестане и буде урушена кроз "смртоносни" пакет који су направили међународна заједница и бошњачка страна у Сарајеву.

" У првој фази то је било реализовано преко високог представника и наметања решења, а сада то раде преко Уставног суда, желећи да то заштите причом о владавини права. Да је реч о владавини права не би ту одлучивала три странца и амбасаде", навео је Додик.

Он је додао да је друга ствар да "Република Српска учини оно што мора".

"Желим да сви у Републици Српској знају - дошло је до зида, и ми сада морамо да одлучимо да ли ћемо прихватити да нас тим лажним флоскулама из америчке и западних амбасада одрже у некој причи неких начела, а у суштини подривају наша права, или да Република Српска учини оно што мора", рекао је Додик.

Нагласио је да ни он, ни било ко други нема право да занемари чињеницу да је за Републику Српску и слободу њених грађана погинуло 29.000 људи.

" То је нешто што мора бити завет да ће Република Српска опстати", поручио је.

Поновио је да Српска не може да верује у БиХ.

"БиХ је лоше место и место неслободе за Србе и Српску. Ако нема договора да странци оду из Уставног суда и да он буде стављен у функцију као и свим другим земљама онда нема ни БиХ. То нека запамте", поручио је српски члан председништва БиХ.

Прочитајте ОВДЕ због чега прети Милорад Додик.

Извор: Радио телевизија РС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА