Најновије

КАДА ВИШЕ НЕ ЗНА ШТА ЋЕ, ОНДА ПРЕТИ! Ђукановић: Срби у Црној Гори могли би да прођу као у Хрватској и на Косову!

Црногорски председник Мило Ђукановић запретио је Србима у тој држави да могу проћи као у Хрватској, отворено алудирајући на геноцидну војну акцију "Олуја", током које је убијено више од 2.000, а протерано више од 250.000 Срба!

Мило Ђукановић (Фото: predsjednik.me)

Ђукановић је напао и СПЦ и устврдио да Срба нема више нигде тамо где их је Црква бранила?! Црногорски диктатор поручио је и да Срби ништа нису научили ни на Косову, те да је главни проблем Србима увек била Српска православна црква!?

Нови погром?!

Ђукановић је поново оптужио српске владике да окрећу народ у Црној Гори против сопствене државе.- Сетимо се плана З4 за права Срба у Хрватској, сетимо се понуда из Рамбујеа за права Срба на Косову... Увек су реакције биле: "То не долази у обзир, то је угрожавање права српских националних мањина." А данас немате Србе тамо где су их бранили СПЦ и њено свештенство! Митрополит Амфилохије говори да је, кад је дошао у Црну Гору, овде било укупно двадесетак свештеника, а данас причамо о 550 или 600 њих и већина их је дошла изван Црне Горе или са простора одакле су били практично протерани. И уместо да су научили лекцију да не понављају грешке које су починили на другим просторима, они опет слуђују народ у Црној Гори и покушавају да га окрену против властите државе Црне Горе - поручио је Ђукановић, који је тако индиректно запретио новим погромом Срба?!

Он је рекао да власти Црне Горе позивају представнике СПЦ на разговор о спорном "закону о слободи вероисповести".

- Не мислимо да је време за репресију, нити посежемо за инструменталијом репресије. Покушавамо разумним позивима да анимирамо разумне субјекте за разговор о тим питањима. Зашто епархије српске у Црној Гори не би биле део тог решења? Зашто морате увек постати проблем? Зашто ћете у финалу бити незадовољни што још једну шансу нисте искористили? - запитао је и запретио Ђукановић.

Коментаришући ове наводе, посланик ДФ Милун Зоговић каже да све оно што се у последње време чује из ДПС, а посебно оно што говори дотрајали диктатор, упућује на закључак да се диктатури ближи крај.

- Све то више нема никакве везе ни са разумом, ни са политиком. Ђукановић жели да покаже свима да ће свим средствима бранити своју диктатуру, зато сада директно прети Србима. Њему би паметније било да прихвати реално стање ствари у Црној Гори и да на основу податка да више од 400.000 грађана подржава СПЦ увиди да га народ више неће. Треба да се помири са судбином, а не да сеје претње које више никога не узбуђују. Народ у Црној Гори више ништа не може уплашити! - подвлачи Зоговић.

Стравичне речи

Историчар и аналитичар Немања Старовић оцењује да Ђукановићеве реченице у којима помиње прогоне Срба звуче заиста стравично.

- То заправо представља слабо увијену претњу упућену најмање трећини грађана државе на чијем се челу налази. Ђукановићу би се помињање плана З4 могло вратити попут бумеранга, у виду легитимних захтева да се статус Срба који су четврт века у Црној Гори изложени репресији што пре реши - закључује Старовић.

Шта је епископ Јоаникије поручио из Берана сазнајте ОВДЕ.

Извор: Информер

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА