Најновије

СПРЕМАЈУ УДАР НА РУСИЈУ? Америка гомила војску у Европи! Ова јединица била активна током рата на КиМ!

Америчка војска поново је активирала ново седиште корпуса, под називом "В Kорпс", који укључује 635 војника, стационираних у Форт Ноксу у Кентакију, и још 200 војника у оперативном командном центру у Европи, који ће се међусобно ротирати.

Амерички војни корпус у Европи (Фото: Јутјуб)

"Арми тајмс" наводи да је циљ поновог активирања корпуса, после седам година, јачање Европе.

Реч је о корпусу који је активиран током Првог светског рата, а деактивиран 2013. године у немачком граду Висбадену, а његове јединице су, како се наводи, биле распоређене и на КиМ 1999. године након постизања мировног споразуму у јуну те године.

Очекује се да ће седиште корпуса бити оперативно до јесени, иако није утврђена локација за војнике корпуса у Европи, рекао је портпарол војске Робин Окоа.

Ново седиште се покреће у време када се војска припрема да у пролеће отпочне вежбе "Одбрана Европе 2020", која подразумева распоређивање снага величине једне дивизије из САД у Европу, што је највеће покретање војске САД у правцу Европе у последњих 25 година.

Арми тајмс наводи да ће успостављање новог седишта корпуса помоћи да се испуне циљеви Националне одбрамбене стратегије из 2018. године, као и да ће, према саопштењу те службе, подржати захтев Америчке европске команде за већом командном и контролом способношћу.

Као приоритет Националне одбрамбене страгије из 2018. наводи се повећање конкурентности са земљама попут Русије и Кине по питању сукоба слабог интензитета, као што су они у Авганистану и Ираку.

Прочитајте ОВДЕ како су Руси уништили израелску балистичку ракету.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА