Најновије

Лана Радисављевић представља најбоље наслове: Свако чита оно што воли и у чему се проналази!

Она је на први поглед нежна и крхка, али немојте да вас то завара јер се иза милог и лепог лица, крије снажна и јака млада дама, њено име је Лана Радисављевић и она је ПР Вулкан издаваштва. Лепота и памет, у овом случају иду у пакету, а уз то и сјајни наслови једне од најбољих издавачких кућа на нашим просторима, али и у региону. О књигама, о читању и о најзанимљивијим насловима који нам стижу из Вулкан издаваштва причали смо са њом.

Фото-Стефан Стојковић

У време када се брзо живи, колико имамо времена за читање?

Зависи од динамике радног дана, темпа живота на који смо навикли и слободног времена којим располажемо. Битно је да негујемо читалачке навике, у супротном постајемо роботи.

Ко више чита, жене или мушкарци? Које жанрове читају жене, а које мушкарци?

Досадашња истраживања су показала да више читају жене, углавном старије од 25 година. Предрасуда је да жене читају искључиво љубавне романе, а мушкарци трилере. Нема правила. Свако чита оно што воли и у чему се проналази, у складу са личним интересовањима. Када је реч о најчитанијем жанру, издваја се популарна психологија. У потрази за срећом или када се нађу на раскрсници живота, љубитељи писане речи често се ослањају на проверене технике и моделе којима су овладали читајући своје омиљене књиге.

Ко су најпопуларнији писци данашњице, а који писци су актуелни увек?

Када говоримо о савременим писцима, годинама су међу најтраженијим књиге Гијома Мусоа и Доната Каризија. Не заостају ни други многобројни страни писци чији романи красе светске бестселер листе. Непревазиђено актуелни су ванвременски класици. Изабрана дела Џејн Остин, сестара Бронте, Чарлса Дикенса, Ирвинга Стоуна увек ће пронаћи пут до срца читалаца. Када је реч о домаћим издањима, наша уредница Марија Радић заслужна је за едицију Трагови, која обухвата дела Андрића, Црњанског, Боре Станковића, Милутина Ускоковића... Не могу а да не поменем читав опус изванредног Меше Селимовића. Затим, ту су и домаћи савремени писци – Гордана Куић, Мухарем Баздуљ, Иван Токин, Слободан Станишић, Милош Латиновић, и аутори млађе генерације Филип Грбић, Богдан Стевановић, Бојан Јокановић и други.

Вулкан издаваштво нам спрема много нових наслова, чиме ћете нас обрадовати у наредном периоду?

Тренутно смо фокусирани на Дан заљубљених, после тога нас очекује велика акција у сусрет Дану жена, затим у априлу обележавамо Светски дан књиге... Посебну пажњу посвећујемо деци. Вулканчић нуди разноврстан избор издања за најмлађе читаоце, док издања за тинејџере издвајамо у посебном сектору. Вредно радимо, припремамо бројне наслове, жанровски потпуно различите, а на сајту Издаваштва www.vulkani.rs читаоци могу да сазнају шта је најновије и које књиге ускоро излазе из штампе.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА